Ured za udruge Vlade RH

Županije se uključuju u jedinstven informacijski sustav za praćenje i vrednovanje dodjele financijskih sredstava

Objavljeno: 16.01.2016. Alen Brodar
Pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović-Šanjug i savjetnik za informatiku Zvonimir Tušek  u Uredu za udruge u Zagrebu sudjelovali na radnom sastanku o uključivanju županija u jedinstveni informacijski sustav za praćenje i vrednovanje dodjele financijskih sredstava programima i projektima od interesa za opće dobro.
Ubrzavanje procesa
Na sastanku su uz predstavnike Krapinsko-zagorske županije sudjelovali i načelnica sektora u Ministarstvu uprave Leda Lepri, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vesna Lendić Kasalo sa svojim suradnicima te pročelnici i savjetnici iz Zagrebačke, Primorsko – goranske, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Istarske, Karlovačke i Ličko – senjske županije te Grada Zagreba. Hrvatske zajednica županija je pokrenula ovu inicijativu jer smatra da bi uključivanje u  informacijski sustav znatno ubrzalo postojeće procese i tako rezultiralo povećanjem efikasnosti rada javne uprave.
Usklađivanje s Državnom upravom
Inače, djelotvorno upravljanje sadržajem informacijskog sustava za ustrojavanje i vođenje baza podataka vezanih uz praćenje financiranja programa i projekata, usklađivanje načina na koji ih koriste sva tijela Državne uprave, kao i osiguravanje javnosti podataka sadržanih u informacijskom sustavu, provodi se sukladno zahtjevima funkcionalnosti koje koordinira Ured za udruge. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba