Nakon požara dvorane u Zlatar Bistrici

Croatia osiguranje odobrilo isplatu četiri milijuna kuna akontacije za štetu

Objavljeno: 15.01.2016. mladenmandic

Prošlo je 13 dana od kada je 2. siječnja u Zlatar Bistrici izgorjela sportska dvorana čija je izgradnja stajala oko 11 milijuna kuna. Ravnateljica zlatarbistričke Osnovne škole Božena Slunjski rekla nam je da joj je baš danas stigao dopis od Krunoslava Marinca iz Croatia osiguranja kako im je odobreno četiri milijuna kuna akontacije za nastalu štetu. Odobrenje o isplati akontacije tijekom današnjeg dana ide na likvidaciju, a na žiroračun zlatarbistričke Osnovne škole trebao bi sjesti sredinom idućeg tjedna.

Budući da je dvorana bila osigurana na 7,5 milijuna kuna, ravnateljica nam je na upit koliko još novca očekuje od Croatia osiguranja rekla kako je to sada teško reći jer još nije ispitana statika, pa se još uvijek ne zna hoće li se dvorana graditi na starim temeljima i zidovima ili će se ići s gradnjom ispočetka.

– Tek nakon što se zgarište potpuno očisti i detaljno pregleda što se nakon požara još može upotrijebiti te napravi statika objekta, moći će se preciznije procijeniti kolika je zapravo materijalna šteta. Dolazak stručnjaka koji će ispitati statiku očekuje se tijekom ponedjeljka ili utorka – rekla nam je ravnateljica.

Inače na zgarištu sportske dvorane, Komunalno poduzeće Komunalac iz Konjščine već nekoliko dana obavlja  poslove raščišćavanja i ravnateljica očekuje kako će zgarište biti potpuno očišćeno do utorka.

– Otpad je razvrstan i sav pokrovni lim stavljen je na jednu hrpu i spreman je za prodaju. Od tri ponude za prodaju lima, izabrali smo onu poduzeća VEC – metali d.o.o. iz Zaboka koja bi danas trebala započeti sa sortiranjem i odvoženjem otpadnog lima. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture teče prema planiranom u dvije za to prenamijenjene učionice u prizemlju škole. Eto, zasad sve ide kako je i planirano, a nadam se da će tako biti i dalje i da će gradnja nove dvorane započeti već sredinom godine kako bi se do kraja godine dvorana mogla i otvoriti – rekla nam je ravnateljica Božena Slunjski.

Inače istraga koju vodi Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru još uvijek je u tijeku, pa se o uzrocima požara i dva tjedna nakon njega zasad još uvijek može samo nagađati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba