Hajdaš Dončić na Facebooku:

Ako bi Karamarko u Kockicu poslao svećenika, pozivam ga i da otvori vrata i prozore Trga žrtava fašizma za egzorcista

Objavljeno: 15.01.2016. mladenmandic

Nakon što je predsjednik HDZ-a i kandidat za prvog potpredsjednika Vlade Tomislav Karamarko izjavio kako bi preseljenjem predsjednice u Banske dvore, sadašnji kompleks na Pantovčaku mogao biti dijelom pretvoren u veliki kongresni centar, a da bi u Kockicu, zgradu bivšeg Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske u koju bi preselio Vladu s Markova trga, mogli poslati svećenika da je malo raskuži, na svom Facebook profilu oglasio se i još uvijek aktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji u zgradi bivšeg Centralnog komiteta ima i sjedište svog ministarstva.
– Svećeniku držim vrata Kockice širom otvorena, a istodobno pozivam Karamarka da širom otvori vrata i prozore Trga žrtava fašizma za egzorcista… ( istjerivača đavola iz opsjednute osobe – op.a.) – napisao je Hajdaš Dončić.
Inače, što se tiče samog preseljenja, u Uredu predsjednice ugodno su iznenađeni Karamarkovim prijedlogom rekavši kako predsjednica ne odustaje od ideje preseljenja, ali će se pri tome voditi računa da ti troškovi budu što manji. Dodao je i kako će nalazi Povjerenstva za preseljenje, koje je trebalo ispitati rezidenciju u Visokoj, ali i mogućnosti smanjenja kompleksa Pantovčak, uskoro biti gotovi. Povjerenstvo bi nalaze trebalo poslati Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom koje bi potom trebalo odrediti koja je nekretnina odgovarajuća.
Ni predsjednik Sabora Željko Reiner se ne protivi ideji da se Vlada iz Banskih dvora preseli u Kockicu.

– Mislim da to nije loša ideja ako se svi s njom slože. Bilo kakvo preseljenje nosi i svoje troškove i treba dobro razmisliti i vidjeti da li je bilo koje od rješenja o kojima se raspravlja optimalno – rekao je Reiner.
Iako zgrada Kockice danas predstavlja simbol komunističkog vremena, radi se, kažu umjetnički znalci, o „najvažnijoj kockici hrvatskog modernizma“ – zaštićenom spomeniku kulture koji je pun umjetničkih djela poznatih umjetnika poput Ede Murtića, Raula Goldonija, Zlatka Price, Stevana Luketića i Jagode Buić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba