GOSTOVAO NA JABUCI TV

Hajdaš Dončić: Podržavam Milanovića, a osobno ću se kandidirati za potpredsjednika SDP-a

Objavljeno: 13.01.2016. Alen Brodar

Komentirajući situaciju oko izbora Vlade, Hajdaš je rekao kako smatra da Orešković nema iza sebe jaku stranku i teško će sve funkcionirati s njim kao premijerom. Ali kad ova ekipa zasjedne u Saboru teško će se dići iz saborskih stolica, dogovorit će se oni. Neki iz Mosta tamo jesu u neželjenom braku, ali i neželjeni brak opstaje, zaključuje Hajdaš Dončić
Gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV, predsjednik zagorskog SDP-a, još uvijek aktualni ministar u tehničkoj Vladi i član predsjedništva SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić najavio je kako će se on osobno kandidirati za potpredsjednika SDP-a, a da za predsjednika SDP-a podržava Milanovića, prenose 24 sata.
– Pokušat ću se kandidirati za potpredsjednika SDP-a. Imam na to pravo zbog svog dobrog izbornog rezultata. Želim to biti, a hoću li biti izabran, vidjet ćemo, rekao je Hajdaš Dončić i objasnio zašto podržava Milanovića.

Sličniji Milanoviću

– Milanovićevi pogledi su sličniji mojima. Ja ideološki gledam. Komadina je dobar čovjek, ali ne osjećam neki iskorak kod njega. Smatram da u slučaju da Komadina pobjedi SDP-u prijeti laburistički scenarij kao u Velikoj Britaniji, pad rejtinga. Preveliko skretanje u lijevo bi smanjilo naš utjecaj na hrvatskoj političkoj sceni. Komadina vraća stranku prema marksističkoj ideologiji, rekao je Hajdaš Dončić te dodao da u slučaju Milanovićeve pobjede u SDP-u po njemu ima mjesta i za Komadinu, ali i za Bernardića i Rajka Ostojića, dvojicu najistaknutijih SDP-ovaca koji podržavaju Komadinu.
– Komadina i Bernardić i Ostojić su potrebni SDP-u, kao članovi predsjedništva, pa u budućnosti i kao ministri u Vladi. Ne treba raditi razdore, možemo se razlikovati u mišljenju, ali svi su oni potrebni jer su progresivna hrvatska ljevica, objasnio je Hajdaš Dončić, koji za razliku od Komadine za Josipovića i Linića ne vidi mjesta u SDP-u.
– Svojim ponašanjem su pokazali da nema mjesta i da izađu iz SDP-a. Ako ulažeš u nekoga, u kampanju i dao si energiju i trud u predsjedničkim izbora, očekuje se bez obzira na gubitak da pomogneš na parlamentarnim izborima. To Josipović nije učinio, izabrao je sam svoj put. Linić je sam rekao da se ne želi baviti politikom. Za mene su oni gotova priča, rekao je Hajdaš Dončić te dodao da ne razmišlja o tome hoće li se on jednom kandidirati za predsjednika SDP-a.

I neželjeni brak opstaje

– Kad Milanović ode, tada ću razmisliti. Stekao sam s njim prijateljski odnos, koji mi je važniji od politike. Ne trebam ništa ispod stola da bi došao do nečega. Potreban je dignitet i poštovanje. Milanović je državnik i priča je za mene završena, zaključio je Hajdaš Dončić.
Komentirajući situaciju oko izbora Vlade Hajdaš je rekao kako smatra da Orešković nema iza sebe jaku stranku i teško će sve funkcionirati s njim kao premijerom, procjenjuje.
– Ne može osoba bez ikakvog političkog legitimiteta voditi Vladu s različitim političkim strankama. To ne postoji, to može postojati dva do tri mjeseca, ako je to tehnička vlada. Taj model je eksperiment Hrvatske. Ali, iznenadit ću vas, izdržat će oni cijeli mandat. Kad ova ekipa zasjedne u Saboru teško će se dići iz saborskih stolica, dogovorit će se oni. Neki iz Mosta tamo jesu u neželjenom braku, ali i neželjeni brak opstaje, zaključio je Hajdaš Dončić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba