Nagrađeno 40 najuspješnijih od 228 polaznika 21. izdanja Zimske škole informatike

Objavljeno: 11.01.2016. Alen Brodar

U Krapini je završena 21. Zimska škola informatike, na kojoj je sudjelovalo 228 sudionika iz 47 škola i klubova, od čega 24 iz Krapinsko-zagorske županije. Iz osnovnih škola bilo je 128 učenika, srednjoškolaca 52, 45 nastavnika i 3 umirovljenika. Za vrijeme trajanja ZŠI-a održalo se 18 radionica, koje je vodilo 16 predavača.
Na završnom događanju 40 najuspješnijih polaznika dobilo je prigodne nagrade, koje su im dodijelili zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
U kratkom glazbenom programu nastupio je Mihael Liskij, koji je na klaviru odsvirao Chopinovu skladbu, a na Zimskoj školi informatike bio je u ulozi predavača. On je naime olimpijac, osvajač medalje na svjetskoj informatičkoj olimpijadi u Kazahstanu 2015. godine, kao i član studentskog tima Zagrebačkog sveučilišta koji će ove godine nastupiti na finalu studentskog natjecanja koje će se održati na Tajlandu.
Na završnom događanju bili su i glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Zdenka Terek, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl, ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan i predsjednik KRIK-a Stjepan Šalković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba