Godinu i pol prije lokalnih izbora, HNS već ima kandidata za načelnika – Marka Rihtarića

Objavljeno: 11.01.2016. mladenmandic

HNS Lobora, koji je u posljednje vrijeme najviše prigovarao aktualnom općinskom načelniku Božidaru Markušu zbog inertnosti u prijavljivanju projekata za EU fondove, na svojoj izvještajnoj skupštini već je, godinu i pol prije lokalnih izbora, predstavio svog kandidata za općinskog načelnika. Njihov kandidat je 28-godišnji Marko Rihtarić, magistar građevine, koji, kažu HNS-ovci, ima veliku energiju i potencijal za obavljanje ove dužnosti te će ga Županijska organizacija HNS-a uključiti u edukacije koje provodi s ostalim potencijalnim kandidatima za izvršne funkcije na lokalnoj razini.
Na skupštini je također istaknuto i žaljenje što na zadnjem Općinskom vijeću Lobora nisu prihvaćeni amandmani HNS-a na općinski proračun za 2016. godinu, iako su projekti za koje su se tražili amandmani, bili izborni program i obećanja aktualnog općinskog načelnika. Također je rečeno da će loborski HNS i dalje inzistirati na bitnim projektima, kako bi se oni i ostvarili jer su vrlo važni za žitelje Lobora.
Na Skupštini u Loboru bili su i dvoje saborskih zastupnika – Marija Puh i Igor Kolman, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec i zamjenik predsjednika Ivan Maligec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba