Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu

Podignuta optužnica protiv 55-godišnjaka iz Male Pačetine, zbog ubojstva bratića džepnim nožem

Objavljeno: 05.01.2016. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv A. Hušnjaka (1960.), zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.

Prema opisu ŽDO-a, okrivljenika se tereti da je 14. lipnja 2015. godine oko 19 sati, u mjestu Mala Pačetina (općina Petrovsko), u dvorištu obiteljske kuće, nakon verbalnog sukoba s M. Hušnjakom, u nakani da ga liši života, izvadio preklopni nož i prijeteći nožem krenuo prema njemu. Oštećenik je u strahu za svoj život počeo trčati po dvorištu gdje je u jednom trenutku uzeo drveni kolac kako bi se obranio te okrivljenika nekoliko puta udario kolcem po glavi i nastavio se kretati natraške. U trenutku kad je oštećenik došao do dijela dvorišta obraslog korovom te se sapleo i pao na tlo, prišao mu je okrivljenik, kleknuo kraj njega te ga nožem osam puta uboo u prsa i trbuh. M. Hušnjak je preminuo na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda. Nama je sličan scenarij jutro nakon ubojstva prepričala i okrivljenikova susjeda.

– A. Hušnjak je krenuo u vinograd, a bratić koji je bio na putu mu je prigovorio da je previsoka živica i teško se prolazi te da bi je trebalo posjeći. Ovaj nije na to reagirao, već je bacio s leđa špricu za prskanje vinograda i povukao se u dvorište. Bratić je krenuo za njim, a usput je podigao nekakav kolac s tla i njime nekoliko puta udario A. Hušnjaka. Međutim, kako je zamahnuo da još jednom udari, spotaknuo se i pao na leđa, a A. Hušnjak je potom skočio na njega, izvadio džepni nož te ga izbo i posjekao više puta u predjelu prsa. Ovaj si nije mogao pomoći. Branio se, ali uzalud, prepričala nam je jutro nakon ubojstva Ivanka Kunštek, čija je vikendica odmah do kuće okrivljenika u Maloj Pačetini.

Svađi je inače kumovao alkohol, a okrivljeniku je u Općoj bolnici Zabok, gdje su mu od udaraca kolcem ustanovljene kontuzije abdomena, prsišta i glave, izmjereno i više od jednog promila alkohola u krvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba