U KRAPINI OTVORENA 21. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE

Predsjednik HSI-a, Alen Spiegl: Borimo se da informatika postane obavezan predmet u osnovnim školama

Objavljeno: 04.01.2016. Alen Brodar

Mihael Liskij, osvajač brončane medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu timova sveučilišta u programiranju u Tajlandu, otvorio je u krapinskoj Srednjoj školi 21. Zimsku školu informatike, 16. koja se održava u Krapini.
Ukupno 268 polaznika, od čega je njih 50-ak izvan Krapinsko – zagorske županije, tako će do 10. siječnja u pet učionica na više od stotinu računala sudjelovati na ukupno 22 informatičke radionice, a održavat će ih 50-ak predavača.

Dobitna kombinacija

– Moram reći da je velika većina predavača i sama pohađala Zimsku školu informatike pa im zahvaljujem što su odlučili i dalje prenositi svoje znanje. I samim novim polaznicima će biti lakše, budući da je između njih i predavača mala generacijska razlika, što se i dosad pokazivalo dobitnom kombinacijom, rekao nam je Alen Spiegl, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, u čijoj se organizaciji, uz Srednju školu Krapina i Krapinski informatički klub, Zimska škola informatike i održava.
Osvrnuo se pritom Spiegl i na odlične rezultate hrvatskih informatičara u svjetskim razmjerima.
– Naši su informatičari u samom svjetskom vrhu, ispred Britanaca s Oxforda ili Cambridgea, čak i ispred Kineza. Ono što nije logično danas, kada je tehnologija toliko napredovala, a za što se borimo da promijenimo, jest činjenica da informatika u osnovnoj školi nije obavezna, već je izborni predmet. To je u 21. stoljeću nedopustivo, rekao nam je Spiegl.

“Po tome vrijedi biti poznat”

Projekt Zimske škole informatike pohvalili su i ravnatelj SŠ Krapina Ivan Rozijan, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te dožupanica Jasna Petek, koja je istaknula kako su Srednja škola Krapina, Grad Krapina i Krapinsko – zagorska županija poznati po Zimskoj školi informatike diljem zemlje, a ” po tome vrijedi biti poznat”.
Škola je besplatna za sudionike, koji po završetku pohađanja izabranih tema dobivaju potvrdu od Hrvatskog saveza informatičara, a oni koji se posebno istaknu bit će nagrađeni pohvalama i nagradama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba