SASTANAK U ZLATAR BISTRICI

Županija već osigurala 300 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju nove dvorane

Objavljeno: 04.01.2016. mladenmandic
Nakon požara sportske dvorane, jučer je u Zlatar Bistrici održan sastanak krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, načelnika Zlatar Bistrice Žarka Miholića i ravnateljice Osnovne škole Božene Slunjski, vezan uz aktivnosti za njenu što skoriju obnovu.
Župan Željko Kolar po završetku sastanka rekao je kako je dogovoreno da se što prije zatraži ponuda od komunalnog poduzeća Komunalac iz Konjščine za čišćenje zgarišta dvorane, dok će se od Kovine iz Velikog Trgovišća koja otkupljuje sirovinu zatražiti ponuda za otkup limenih ostataka pokrova dvorane.
Procjenitelji počeli s radom
– Preostaje nam još za vidjeti koliko će novca biti dobiveno od Croatie osiguranja, čiji su zaposlenici već počeli s izradom procjene. Dogovoreno je i da u sljedećih 14 dana napravimo projekt statike, kako bismo mogli vidjeti da li je konstrukcija, koja je ostala netaknuta, u redu, ili ćemo i nju morati rušiti i krenuti sve ispočetka. Složili smo se također da na budućoj dvorani više neće biti limeni pokrov, već će se ići na klasičnu varijantu s crijepom. Krapinsko – zagorska županija osigurat će 300 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije, i to ne samo za izgradnju nove dvorane, već i za dogradnju škole s dvije nove učionice koje su potrebne kako bi se nastava mogla odvijati u jednoj smjeni. Očekujemo da će gradnja dvorane početi ove godine i da ćemo je završiti u što skorijem roku, rekao je župan Kolar koji se još jednom zahvalio i vatrogascima što su uspjeli od požara sačuvati školu.
I načelnik Žarko Miholić pohvalio je vatrogasce te dodao da Operativni stožer poduzima sve potrebne mjere da se što prije utvrdi uzrok požara te ubrzo očekuje i izvješće MUP-a. Ravnateljica škole Božena Slunjski rekla je kako je gradnja stare dvorane koja je otvorena u rujnu 2002. godine koštala oko 11 milijuna kuna, no bila je osigurana na 7,5 milijuna kuna. A koliko će se dobiti od osiguravajućeg društva, to je zasad teško reći.
Početak gradnje u lipnju
– Nastava iz tjelesno – zdravstvene kulture će se u drugom polugodištu odvijati u dvije učionice nadomak bivše dvorane te u hodniku i predvorju škole. Nadam se da će gradnja nove dvorane početi već u lipnju s početkom školskih praznika i da će biti dovršena do kraja godine. Ova dvorana u Zlatar Bistrici jedina je takva u Hrvatskoj, a sada ćemo graditi klasičnu i to istih dimenzija kao što je bila stara. Dakle veličine rukometnog igrališta, na oko 1700 četvornih metara i s tribinama za 500-tinjak gledatelja. Cijena će ovisiti o tome hoće li se sve morati graditi od temelja ili ne, no predviđamo da će koštati između 10 i 15 milijuna kuna, rekla nam je ravnateljica Božena Slunjski. Na pitanje što bi mogao biti uzrok požara, odgovorila je da kako ne bi željela ništa reći prije završetka policijske istrage koja još uvijek nije završena.
Stoga se zasad još uvijek samo nagađa da je požar krenuo iz plastičnih kontejnera koji su bili postavljeni pored dvorane, a ni ljudski faktor kao uzrok požara također nije isključen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba