U Mariji Bistrici Nova godina već dočekana

Objavljeno: 31.12.2015. mladenmandic

I dok se na trgovima u Krapini i Zaboku te na tržnici u Bedekovčini još uvijek obavljaju posljednje pripreme uoči večerašnjeg dočeka Nove godine, u Mariji Bistrici ona je već dočekana.

Po treći put zaredom, po uzoru na Fužine, proslava na marijabistričkom Trgu je i ove godine upriličena točno u podne. Program je započeo sat i pol prije uz nastup Baruna i Boss Banda. Udruga mladih iz Marije Bistrice pobrinula se za novogodišnju tombolu, a marijabistrički vinogradari pak za kuhano vino. A onda par sekundi prije podneva, počelo je odbrojavanje, a točno u podne otvoren je i šampanjac i počeo dimni dnevni vatromet s konfetama u kojem je bilo ipak više dima nego svjetlosti. Sretnu novu 2016. godina svim okupljenima, a bilo ih je skoro tri tisuće, čestitao je i marijabistrički načelnik Josip Milički i njegova zamjenica Dubravka Bartolović.

– Ljudi su ovdje došli iz cijele Hrvatske – iz Zagreba, Dalmacije, Slavonije… Posebno mi je drago što je glavna nagrada na tomboli koju su organizirali mladi, otišla van Marije Bistrice – u Zadar. Hvala i marijabistričkim vinarima koji su za dobro raspoloženje skuhali i besplatno podijelili više od 300 litara kuhanog vina, rekao nam je nakon čestitanja marijabistrički načelnik Josip Milički, dodavši kako će fešta na marijabistričkom Trgu i ugostiteljskim objektima potrajati sve do večernjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba