Vijećnici Kumrovca donijeli proračun za iduću godinu

Od 11 milijuna kuna, čak 8,7 milijuna očekuje se iz EU fondova

Objavljeno: 31.12.2015. mladenmandic

Vijećnici općine Kumrovec jednoglasno su prihvatili općinski proračun za iduću godinu. On će iznositi skoro 11 milijuna kuna, točnije 10.980. 826 kuna. Od tog iznosa čak 8,7 milijuna kuna Kumrovčani očekuju od pomoći i potpora iz EU fondova, dok se iz vlastitih prihoda očekuje tek 2,3 milijuna kuna. Pojašnjenje o tolikom nesrazmjeru vlastitih prihoda i očekivanih dotacija iz EU fondova, zatražili smo i od općinskog načelnika Kumrovca Dragutina Ulame.

Tri natječaja

– Ove godine aplicirali smo se na tri natječaja na kojima nam je ukupno odobreno više od pola milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo nam je 200 tisuća kuna za prvu fazu obnove zgrade Turističko – informativnog centra te 294.759 kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Ravno Brezje – Razdrto Tuheljsko. Ministarstvo graditeljstva također nam je dalo 20 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za formiranje urbanog parka oko zgrade TIC-a – rekao je, Ulama dodavši kako je također završena i izrada projektne dokumentacije za izgradnju kamp odmorišta na dijelu parkirališta ispod zgrade ZIC-a u vrijednosti od 40 tisuća kuna, a u završnoj fazi je već i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju tog kampa. Već sada postoji i interes potencijalnih investitora za gradnju kampa čija se vrijednost procjenjuje na 200-tinjak tisuća kuna.

Najviše za cestu

Ulama se nada kako bi u idućoj godini najviše novca iz fondova EU trebali dobiti za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Lončarov put – Donji Škrnik i to iz mjere „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”.
– Ovo je kapitalni općinski projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna kojeg je općina Kumrovec na natječaj prijavila u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom. Ako se projekt prihvati, Europska unija bi ga sufinancirala s 85 posto, dok bi se iz državnog proračuna osiguralo preostalih 15 posto. Osim ovog najvećeg projekta, nadamo se i nastavku obnove zgrade TIC-a, za što bi novac trebalo osigurati Ministarstvo turizma – rekao je na kraju kumrovečki načelnik Ulama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba