Oroslavje ipak izbjeglo prijevremene izbore

Nakon što su usvojeni HDZ-ovi prijedlozi, oroslavski proračun donesen jednoglasno

Objavljeno: 31.12.2015. mladenmandic

Pri izglasavanju rebalansa za ovu godinu, dva HDZ-ova vijećnika ipak su bila suzdržana

Gradsko vijeće Oroslavja na večerašnjem nastavku prekinute sjednice koja je trajala svega oko pola sata, ipak je prihvatilo rebalans proračuna za ovu, te proračun za iduću 2016. godinu, čime su izbjegnuti prijevremeni izbori. Na sjednicu se odazvalo deset od 15 vijećnika – pet vijećnika koalicije SDP – HSU – HSS, dva vijećnika HDZ-a, po jedan vijećnik iz Reformista i ZDS-a te nezavisni vijećnik Augustin Flegar.

Nisu mogli dići ruku

Rebalans proračuna donesen je s osam glasova „za“, uz dva suzdržana glasa HDZ-a, dok je proračun za 2016. godinu donesen jednoglasno.
Predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ovac Stanko Čičko rekao nam je kako HDZ-ovi vijećnici ovogodišnji rebalans nisu mogli podržati jer je u njemu bilo puno toga što oni tijekom godine nisu podržavali, pa stoga nisu mogli dići ni ruku da se takav rebalans prihvati. No, proračun za iduću godinu ipak su podržali.

Smanjen za 1,4 milijuna kuna

– Gradonačelnik Ivan Tuđa prihvatio je gotovo 99 posto naših prijedloga da se gradski proračun ipak stavi u realnije okvire. S 20,9 milijuna kuna, kako je prvobitno bilo planirano, nakon donesenih korekcija, proračun je smanjen za nešto više od milijun i 400 tisuća kuna te sada iznosi 19.423.000 kuna. U njega je uračunat i iznos od četiri milijuna kuna kredita za gradnju dječjeg vrtića. Prihvaćeni su naši prijedlozi da se više novca usmjeri na potpore obrtnicima i ostalim gospodarstvenicima, subvencioniranje poduzetničkih kamata, za subvencioniranje udžbenika za učenike, da se više novca izdvoji za socijalu, a nešto smanje izdvajanja za kulturu i udruge. Budući da smo dobili ono što smo tražili, nije bilo nikakvog razloga da takav proračun koji je mnogo realniji i više razvojan od predloženog na prvoj sjednici, ne podržimo, rekao nam je HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Oroslavja Stanko Čičko po završetku sjednice. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba