Obiteljska drama u Delkovcu

Četveročlanoj obitelji zapalila se kuća u koju su uselili dva dana prije požara

Objavljeno: 26.12.2015. mladenmandic

U Delkovcu u općini Mače, u četvrtak oko 2.15 sati došlo je do požara na međustropnoj konstrukciji obiteljske kuće u vlasništvu Zore Benković.

Na intervenciju su odmah po dojavi izašli pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, i to iz Zaboka i njihove dislocirane postrojbe iz Marije Bistrice te DVD-a iz Mača. Vatrogasci su požar uspjeli ugasiti u 5.30 sati.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Kako nam je rekla zapovjednica DVD-a Mače Gabrijela Klarić, staru drvenu kuću svoje bake Zore Benković, ove je godine potpuno obnovio njen unuk Zlatko Benković. Sa suprugom i dvoje male djece, željeli su u Zagorju provesti božićno – novogodišnje blagdane i u kuću su uselili samo dva dana prije požara.

– Do požara je došlo uslijed pregrijavanja metalne cijevi koja vodi iz otvorenog kamina koji se nalazi u prizemlju prema dimnjaku koji je dograđen uz kuću. Cijev naime prolazi preko drvenih dasaka i taj dio očito nije bio dobro izoliran. Oko cijevi naime bila je omotana mineralna ili staklena vuna, koja je toplinu postepeno prenosila na drvene daske koje su uslijed velikog pregrijavanja počele tinjati, rekla nam je zapovjednica vatrogasaca iz Mača.

U trenutku izbijanja požara, obitelj se nalazila u gornjem dijelu kuće, a iz dubokog sna ih je probudio dim i pucketanje.

– Kad smo došli na mjesto požara, drveni dijelovi su samo tinjali i iz njih se jako dimilo, no otvorenog plamena, na svu sreću, još uvijek nije bilo, inače bi, da se požar jače proširio, moglo doći i do velike obiteljske tragedije. Situaciju je dodatno otežavala i činjenica što Delkovec ima vodu iz mjesnog vodovoda, pa nemaju hidranata. No, na svu sreću velike količine vode nisu bile ni potrebne. Najvažnije je da se nikome u obitelji nije ništa desilo i da je kuća, unatoč dosta velikoj šteti, ostala čitava, rekla nam je zapovjednica Gabrijela Klarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba