Domoljubna koalicija i Most

Najizgledniji kandidat za predsjednika Sabora akademik dr. Željko Reiner

Objavljeno: 24.12.2015. mladenmandic

Most će navodno dobiti šest ministarstava – unutarnje poslove, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, poljoprivredu i zaštitu okoliša, jedan manje nego im je dala koalicija Hrvatska raste, a broj ministarstava bi se trebao smanjiti, kao i veliki broj državnih agencija

 

Najizgledniji kandidat Domoljubne koalicije i Mosta za predsjednika Sabora bit će dosadašnji potpredsjednik akademik dr. Željko Reiner. Prema pisanju Novog lista, potpredsjednici Vlade bit će Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Ivan Lovrinović. Most će navodno dobiti šest ministarstava – unutarnje poslove, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, poljoprivredu i zaštitu okoliša, jedan manje nego im je dala koalicija Hrvatska raste, a broj ministarstava bi se trebao smanjiti, kao i veliki broj državnih agencija. Izgledno je kako će i koalicija Hrvatska raste predložiti svog kandidata za predsjednika Sabora, jer smatraju kako bi se netko od potpisnika za novog mandatara, mogao i predomisliti. Poslovnik naime predviđa da se, u slučaju da budu predložena dva kandidata, tajno glasa, no Sabor može odlučiti i drugačije. Da će vjerojatno izaći sa svojim kandidatom dalo se naslutiti i iz izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je rekao kako se neće predati i da će se boriti do kraja.
Buru je ponovo digao i bivši Mostovac Stipe Petrina koji je na facebooku napisao kako su ga iz Sabora obavijestili kako nije sigurno da će konstituirajuća sjednica održati u ponedjeljak u 12 sati. No, iz Sabora su ga demantirali.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba