Gradonačelnik Brlek održao prijem za 13 novorođenih Klanjčana, dodijeljeno i 15 stipendija

Objavljeno: 24.12.2015. mladenmandic

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek održao je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Antuna Mihanovića prijem za roditelje novorođenih Klanjčana u drugoj polovici ove godine. Uz gradonačelnika i njegovu tajnicu Jelkicu Žigman, mališane je dočekala i v.d. ravnateljice Knjižnice Mirjana Čelec, a pridružila im se i Sandra Duraković, predstavnica Društva „Naša djeca“ Klanjec. U drugoj polovici godine u Klanjcu je rođeno 13-ero djece – Martin Broz, Mia Gajšak, Leona Gašpar, Jan Havrle, Ivona Kantura, Filip Knezić, Ivona Petek, Lota Petrišić, Noa Ricijaš, Josip Vurić, Lara Zebolc, Jakov Zlatolas i Ivan Skrbinac. S obzirom na dobre vijesti iz rodilišta koje su stigle ovih dana, brojka novorođenih u Gradu Klanjcu u 2015. godini mogla bi do konca godine doći do 25. No, bez obzira na to, broj rođenih i ove će godine biti nešto manji nego lani. Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od tisuću kuna za prvo dijete i dvije tisuća kuna za drugo i svako sljedeće dijete, te prigodne poklone Gradske knjižnice i Društva „Naša djeca“.
U Klanjcu su potpisani i ugovori s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Grad Klanjec iz svog je proračuna dodijelio ove godine deset financijskih pomoći za učenike srednjih škola u iznosu od 250 kuna mjesečno, od toga osam pomoći dodijeljeno je na temelju socijalnog statusa obitelji učenika, a dvije na temelju dosadašnjeg uspjeha u školovanju. Četiri studenta primat će pomoć u iznosu od 550 kuna mjesečno temeljem socijalnog statusa, a dvoje zbog uspjeha.
Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći, gradonačelnik je donio odluku o dodjeli još dvije godišnje financijske pomoći. Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik Brlek je istaknuo kako se nada da će ova financijska pomoć biti roditeljima dobrodošla te barem mala pomoć u podmirenju troškova koji tijekom školovanja, kako srednjoškolskog, a osobito studentskog, nisu mali.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba