Ove godine ostajemo bez Snježne kraljice?

Objavljeno: 23.12.2015. Alen Brodar

Trenutačne vremenske prilike u Europi nisu baš sklone organizatorima utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Iako su u Val Gardeni i Alta Badiji prošli vikend utrke normalno održane, snijega je bilo isključivo na stazama, a hladniji val nikako da stigne, što pod znak pitanja stavlja i utrku na Sljemenu.
– Sukladno trenutačnom stanju, u Zagrebu bit će jako teško održati planirane utrke Svjetskog kupa, izjavio je ORF-u Markus Waldner, direktor muškog Svjetskog kupa, tijekom utrka u Alta Baidji, budući da su zagrebačke utrke prve na rasporedu, već 3. i 6. siječnja, a vremenska prognoza nije obećavajuća. Dapače, s približavanjem kraja prosinca prognozirani minusi odlaze u pluseve, a vremena je sve manje.
Kontrola FIS-a na Sljeme dolazi 26. prosinca i kako sada stvari stoje, minimalne su šanse da će se utrka održati.
Nisu to loše vijesti samo za Zagrepčane, već i za Zagorce, koji “Snježnu kraljicu” smatraju svojom, budući da je staza sa zagorske strane Sljemena. Loše su to vijesti i za turizam stubičkog kraja jer će tako izgubiti dio “turističkog kolača” od onih navijača koji bi na Sljeme išli sa zagorske strane, iz navijačke zone C.

– Uvjeren sam da ove godine od utrke neće biti ništa. Temperatura na Sljemenu je 12 Celzijevih stupnjeva, to je pretoplo u svakom slučaju. Takvo je vrijeme najavljeno za cijeli tjedan, a prva utrka bi trebala biti već 3. siječnja. Nešto su umjetnog snijega napravili, ai to je premalo i ne može se održati. No, mi smo, ako se slučajno vrijeme promjeni, spremni, parkiralište smo očistili, i što se nas tiče, utrka može početi, rekao nam je načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar.

Tako će u Stubakima najvjerojatnije izostati 30-ak autobusa navijača, koliko ih obično kreće prema Sljemenu navijati za najbolje svjetske skijašice i skijaše.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba