KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ

‘Ili ćemo sutra imati mandatara, ili ću raspisati prijevremene izbore’

Objavljeno: 22.12.2015. Alen Brodar

– Dokazali smo predsjednici da raspolažemo saborskom većinom i pokazali 78 potpisa – 63 Domoljubne koalicije i 15 Mosta, rekao je Karamarko novinarima nakon razgovora s Grabar-Kitarović
Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović navečer došli su sa dokazom o 78 potpisa potpore izabranih saborskih zastupnika, a do sutra poslijepodne najavljuju postizanje dogovora o mandataru.
Potvrdili su to čelni čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i čelnik Mosta Božo Petrov na Pantovčaku, nakon konzultacija s hrvatskom predsjednicom.
– Dokazali smo predsjednici da raspolažemo saborskom većinom i pokazali 78 potpisa – 63 Domoljubne koalicije i 15 Mosta – rekao je Karamarko novinarima nakon razgovora s Grabar-Kitarović.
Potvrdila je to i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović.
– Predstavnici Domoljubne koalicije i Mosta upoznali su me s činjenicom da raspolažu sa 78 mandata zastupnika u Saboru – dodala je predsjednica i objavila da će sutra poslijepodne održati peti krug i peti krug konzultacija.
– Do sutra navečer ili ćemo imati mandatara ili ću ja imenovati privremenu nestranačku Vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora – zaključila je Grabar-Kitarović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba