BOŽIĆNI POKLONI POSLODAVACA

Najveća zagorska božićnica ove godine u Vetropack Straži

Objavljeno: 21.12.2015. mladenmandic
Što se javnog sektora tiče, zbog smanjenja prihoda u zagorskim gradovima i općinama od poreza na dohodak, božićnice neće biti ni u Krapinsko – zagorskoj županiji, niti u zagorskim gradovima i općinama
Svaki treći zaposleni radnik u Hrvatskoj, ove bi godine, prema procjeni Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, trebao dobiti božićnicu. Ove godine će je uz 500-tinjak tisuća zaposlenih radnika, trebali dobiti i hrvatski umirovljenici i to u iznosu od 100 do 350 kuna, ovisno o visini njihove mirovine.
Dodatak plaći i za djecu
Najuspješnije zagorske tvrtke svojim će zaposlenicima dati i najviše iznose. Zvjezdana Korbar iz Vetropack Straže iz Huma na Sutli, rekla nam je kako će 612 njihovih zaposlenika ove godine dobiti bruto iznos od 5000 kuna što za svakog radnika iznosi oko 3600 kuna neto iznosa. I za djecu zaposlenika do 15 godina starosti, svaki će zaposlenik dobiti po 600 kuna.  U krapinskom Jedinstvu radnici, neslužbeno doznajemo, već godinama dobivaju božićnicu od 500-tinjak kuna, dok su u Ferrostil MONT-u iz Zaboka rekli kako će se božićnica u vidu poklon bona u nekom od trgovačkom centara u Zaboku, isplaćivati zavisno od duljine radnog staža u tvrtki. U krapinskoj Kotki božićnica će iznositi 300 kuna i to putem bona u trgovačkoj tvrtki, a u pregradskom Kostelprometu, božićnice, za razliku od prošlogodišnjih 500 kuna, ove godine, zbog posljedica ekonomske krize neće biti.
Smanjenja prihoda
Božićnice neće biti ni u javnom sektoru. Zbog smanjenja prihoda u zagorskim gradovima i općinama od poreza na dohodak, neće je biti ni u Krapinsko – zagorskoj županiji, ni u zagorskim gradovima i općinama. Tek tu i tamo, u zagorskim gradovima i općinama, isplaćena je uz Nikolinje naknada za poklon bonove za djecu zaposlenih od nekoliko stotina kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba