Završna konferencija projekta DEMINE o sudjelovanju zaposlenika u odlučivanju

Objavljeno: 18.12.2015. zagorjeinternational

U srijedu, 25. studenoga, u Zajednici Tkalka u Mariboru, održana je završna konferencija EU projekta DEMINE Sudjelovanjem do povjerenja i uspješnog poslovanja – putevi k razvoju ekonomske demokracije.

Konferenciji je prisustvovalo mnoštvo uglednih govornika iz političkih krugova, predstavnici tvrtki, socijalni partneri, stručna javnost i drugi istaknuti gosti. Hrvatski panelisti na konferenciji bili su predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik uprave Omco Croatia d. o. o. iz Huma na Sutli Darko Ranogajec. Josip Grilec kazao je da nedovoljna
uključenost zaposlenika u poslovanje u tvrtkama negativno utječe na kvalitetu poslovanja. Upravo je zato ŽK Krapina prepoznala važnost projekta DEMINE te se u njega uključila kako bi pridonijela poboljšanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. Iskazao je zadovoljstvo što je riječ o međunarodnom projektu, čime se stvorila mogućnost da se cijelo okruženje digne na višu razinu, u smislu sudjelovanja i motiviranosti zaposlenih. „Kad radnici vide da tvrtka raste, i oni postanu motiviraniji za rad jer uočavaju da je njihov trud doveo do zavidnih rezultata“, kazao je Darko Ranogajec.

Zadovoljni zaposlenici tako generiraju novi rast i razvoj koji se oplemenjen kapitalom vlasnika širi i razvija, a upravo je to tajna uspjeha tvrtke Omco koju on vodi već dugi niz godina. Tvrtka Omco Croatia ističe se bogatim praktičnim iskustvom i tehničkim vještinama, što im omogućuje proizvodnju svih vrsta opreme za staklarstvo najviših standarda kvalitete, ukorak s najnovijim tehnologijama u proizvodnji stakla, što je naposljetku rezultiralo time da je svaka šesta boca na svijetu proizvedena iz alata koji su napravljeni upravo u Omcu.

Konferenciju je organizirala Zaklada Prizma iz Slovenije, u suradnji s projektnim partnerima Štajerskom gospodarskom komorom iz Slovenije, Savezom samostalnih sindikata Slovenije – Područnom službom Podravje i Koroška, Savezom samostalnih sindikata Pančevo iz Srbije te Županijskom komorom Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba