FOTO NATJEČAJ BAJKA NA DLANU

Zagrepčanin Šime Modrić “okinuo” najljepšu fotografiju Zagorja

Objavljeno: 18.12.2015. Alen Brodar
Šime Modrić je u konkurenciju za apsolutnog pobjednika ušao kao pobjednik drugog kruga natječaja. Drugo mjesto u drugom krugu osvojio je Mario Jurina, a treće Branko Balaško
U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održana je svečanost proglašenja pobjednika trećeg kruga i proglašenje apsolutnog pobjednika foto natječaja “Bajka na dlanu 2015”. Ukupni pobjednik ovogodišnjeg foto natječaja “Bajka na dlanu” postao je Šime Modrić iz Zagreba, kojemu su nagradu uručili župan Krapinsko-zagorske Željko Kolar i predstavnik hotela domaćina Hrvoje Hudoletnjak.
Promocija županije
– Cilj foto natječaja je motivirati ljude koji sve manje stignu uživati u ljepoti koja nas okružuje u Krapinsko-zagorskoj županiji da zastanu, promotre ljepote našeg kraja, fotografiraju i podijele ih sa svima nama. Mi ćemo ove fotografije naravno iskoristiti i za promociju Krapinsko-zagorske županije kao najbolje turističke destinacije kontinentalne Hrvatske naglasio je župan Kolar, čestitao svima nagrađenima te zahvalio članovima žirija – Stephanu Lupinu, Mari Milin i Dragutinu Škreblinu.
Šime Modrić je u konkurenciju za apsolutnog pobjednika ušao kao pobjednik drugog kruga natječaja na čemu su mu čestitali i nagrade uručili Ivo Bašić, izaslanik ministra turizma Darka Lorencina te Zlatko Koren, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke.
– Predivno komponirana, bogata fotografija koja je vrlo ugodna oku te na nečijem zidu može stajati dugo godina bez gubljenja privlačnosti, rekla je članica žirija Mare Milin i dodala da fotografija jednostavno zrači velikom smirenošću koju bi priroda trebala pobuđivati u životu.
Glasovi publike
Drugo mjesto u drugom krugu osvojio je Mario Jurina, a treće Branko Balaško. Nagrade su im uručili zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.
U Mariji Bistricu su nagrađeni i pobjednici drugog kruga prema glasanju publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com. Nagrade je pobjednicima Silvestru Matejaku i Davoru Žažaru uručio Ivan Kovačić, glavni urednik Zagorskog lista, partnera foto natječaja.
– Ovaj foto natječaj jedan je u nizu dobrih projekata Krapinsko-zagorske županije koja predstavlja pravi primjer razvoja kontinentalnog turizma, zaključio je Ivo Bašić, savjetnik i izaslanik ministra turizma. (Alen Brodar)
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Kako se odvijao izbor najboljih fotografija
Krapinsko-zagorska županija je u veljači 2015. godine raspisala foto natječaj za najbolju fotografiju pod nazivom „Bajka na dlanu“, koji se odvijao  u dva kruga i završio je 31. listopada 2015. godine. U razdoblju od 24. veljače pa do 31. svibnja, koliko je trajao prvi krug foto natječaja 25 prijavitelja poslalo je 62 fotografije. Proglašenje pobjednika održano je 23. srpnja u Termama Tuhelj. U drugom krugu od 34 prijavitelja pristigle su 73 fotografije koje  su ocijenjene  od  strane žirija. Na izložbi u Mariji Bistrici posjetitelji i dalje mogu razgledati 41 fotografiju koje su u uži izbor ušle prema glasovima stručnog povjerenstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba