HGK Županijska komora Krapina

Dodijeljene Zlatne plakete ŽK Krapina za 2014. godinu

Objavljeno: 18.12.2015. zagorjeinternational

U petak, 27. studenoga, u 13 sati Gospodarsko je vijeće ŽK Krapina održalo svoju svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Krapinsko-zagorskoj županiji u 2014. godini, u kategoriji malih, srednjih i velikih trgovačkih društava. Zlatnu kunu dobile su tvrtke Brenta, ZMH Horvat i OMCO Hrvatska. Također, dodijeljena su priznanja za obljetnicu rada tvrtki u 2015. godini.

Plaketu Zlatna kuna za najuspješniju malu tvrtku dobila je tvrtka Brenta d. o. o. iz Huma na Sutli. Brenta d. o. o. nastala je na inicijativu talijanskih i hrvatskih partnera 2007. godine. Tvrtka trenutno ima 19 zaposlenika, a nagradu joj je uručio predsjednik ŽK Krapina Josip Grilec. U kategoriji srednjih tvrtki, plaketu Zlatna kuna za najuspješniju tvrtku dobila je tvrtka ZMH Horvat d. o. o. iz Konjščine.  ZMH Horvat d. o. o. djeluje od 1993. godine, a bavi se proizvodnjom, preradom, skladištenjem i distribucijom smrznute hrane, ponajviše ribe, povrća i njoka. Danas posluje na 6.000 četvornih metara vlastitoga poslovnoskladišnog prostora te zapošljava 103 djelatnika. Uz vlastitu robnu marku Frozy, tvrtka proizvodi privatne robne marke za partnere distributere i trgovačke lance, i u Hrvatskoj, i u inozemstvu. Tvrtki ZMH Horvat d. o. o. nagradu je uručio potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher. U kategoriji velikih tvrtki, plaketu Zlatna kuna za najuspješniju tvrtku dobila je tvrtka Omco Croatia d. o.o. iz Huma na Sutli.

Omco Croatia d. o. o. bavi se proizvodnjom staklarskog alata odnosno kalupa koji se uporabljuju u proizvodnji staklene ambalaže. Veći dio proizvoda odnosno više od 90 % plasira se na inozemna tržišta. Od 1. siječnja 1997.godine Straža-Alatnica posluje u sustavu OMCO grupe iz Belgije. Od ulaska tvrtke u OMCO grupu godišnji rast proizvodnje je oko 20 %. Na tom putu do danas tvrtka zapošljava 478 djelatnika, što je praćeno velikim ulaganjima i zapošljavanjem. Nagradu tvrtki Omco Croatia d.o.o. uručio je župan krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Uz navedene dobitnike, priznanja Županijske komore Krapina za 50 godina postojanja primila je tvrtka Niskogradnja d.o.o. iz Pregrade. Priznanje za 55 godina postojanja dobile su dvije tvrtke – Dekor d. o. o. iz Zaboka i Zagorski vodovod d. o. o. iz Zaboka, dok je priznanje za 155 godina postojanja primila tvrtka Vetropack Straža d. d. iz Huma na Sutli, čiji je direktor Tihomir Premužak nagradu posvetio radnicima, njih 613, koliko ih radi u Straži. Posebno priznanje HGK za poseban doprinos gospodarstvu Krapinsko-zagorske županije primio je gospodin Ivica Cerovečki, Kotka d. d. Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba