Potpisan ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete na području Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije

Objavljeno: 17.12.2015. Alen Brodar

U Zagrebu je potpisan ugovor o pripremi i provedbi projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete na području Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije temeljem tehničke pomoći programa Elena – Projekt „NEWLIGHT“. Ugovor su potpisali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac.

 
Zagorci među prvima
 
Zagorski župan Željko Kolar je istaknuo kako je zadovoljan što smo konačno došli do faze potpisivanja ugovora o provedbi projekta, jer njegova će realizacija značiti puno za obje županije. 
– Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, mi smo među prvima u Hrvatskoj počeli raditi na projektima koji se tiču podizanja razine energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Nedavno smo obnovili zgradu Krapinsko – zagorske županije u Krapini, a trenutno radimo na projektu Energetskog centra na Bračku. Također, prvi smo u Hrvatskoj krenuli pravnim osobama davati podršku vezano za projekte energetske učinkovitosti, a zatim i za obnovljive izvore energije – rekao je župan Kolar. 
Pokriveno 90 posto troškova
 
Za projekt „NEWLIGHT“ osigurano je sufinanciranje pripremnih aktivnosti projekta od strane Europske investicijske banke, odnosno programa „European Local Energy Assistance“ (ELENA), u iznosu od 90 posto troškova koji su procijenjeni na 790 tisuća eura. Projekt predviđa rekonstrukciju javne rasvjete na području 62 grada i općine. Ukupna procijenjena investicija iznosi 20 milijuna eura, od toga očekivana investicija za Zagrebačku županiju iznosi 14,5 milijuna eura, dok za područje Krapinsko – zagorske županije iznosi oko 5,5 milijuna eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba