Zdravstvena zaštita

Gradonačelnik Zlatara Majdak: Ambulanta Doma zdravlja u Belcu neće se ukinuti

Objavljeno: 17.12.2015. mladenmandic

Nakon što se među mještanima Belca proširila priča kako će se u Belcu ukinuti liječnička ambulanta primarne zdravstvene zaštite, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak kaže kako se to ipak neće dogoditi.
– Potvrdu da ambulanta u Belcu ostaje, dobio sam ovih dana i od župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara, a Županija je osnivač Doma zdravlja. Krapinsko – zagorska županija čvrstog je stava da, bez obzira što nije moguć nastavak financiranja zasebnog tima opće, odnosno obiteljske medicine, pružanje zdravstvene zaštite stanovnicima Belca svakako treba biti osigurano u ambulanti Belec, piše u dopisu župana Kolara, kojim se očitovao na upit gradonačelnika Zlatara Stanka Majdaka.
Stoga će i ubuduće biti organiziran dolazak liječnika iz Zlatara, prema rasporedu usklađenom s potrebama stanovnika. To znači da će ambulanta, kao i do sada, raditi četiri sata dnevno i to svaki dan i to ponajviše zbog velikog broja starijih mještana, kojima bi kvalitetna zdravstvena zaštita u tom slučaju bila uskraćena. Inače, ambulanta Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije sada u Belcu radi parne datume ujutro, a neparne datume poslijepodne. (mlm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba