EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE

Najstariji Olimpovci uspjeli zadržati ostanak u B skupini

Objavljeno: 15.12.2015. mladenmandic

Plivači PK Olimp Terme Tuhelj proteklog su vikenda, u subotu i nedjelju, nastupili na Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održano na riječkoj Kantridi. Najbolji plivački klubovi rangirani su u A i B skupinama od prvog do šesnaestog mjesta. Muška ekipa Plivačkog kluba Olimp Terme Tuhelj natječe se u B skupini klubova koju je ostvarila prošle godine. Put Rijeke krenuli predvođeni trenerom prof. Ivicom Androićem, a natjecao se i predsjednik kluba, njegov sin Zvonimir Androić kako bi pomogao u prikupljanju što više bodova za klub. Pored Zvonimira uspješno su nastupili i Goran Koprivnjak, Goran Huško, Filip Husnjak, Karlo Iljaš, Nikola Iveković i Tin Bogdanić. Iako se radi o timskom nastupu valja istaći pobjedu Gorana Koprivnjaka na 100 leptir. Goran se vratio iz Amerike gdje je sa

uspjehom završio studij na veleučilištu „The George Washington“. Prema propozicijama Hrvatskog plivačkog saveza u svakoj disciplini programa nastupili su po dva najbolja predstavnika svakog kluba. Natjecali su se za bodove i ukupni zbir svih pojedinačnih i štafetnih utrka za konačan ekipni plasman plivačkih klubova u 2015. godini. Muška ekipa Olimpa svojim je angažmanom i profesionalnim pristupom u jakoj konkurenciji uspjela zadržati prošlogodišnji status i ostanak u B skupini plivačkih klubova osvojivši ukupno 13.338 bodova. (Mladen Mandić)

——————————————————————————————————————————————————————————–

Oni nešto mlađi plivali na Mini Grand Prixu Sveti Nikola u Varaždinu:

Kadeti i mlađi kadeti se iz baroknog grada vratili s deset medalja

I dok su najstariji plivači plivali u Rijeci, mladi plivači Olimpa Termi Tuhelj, kadeti i mlađi kadeti, nastupili su u subotu na trećem ovogodišnjem Mini Grand Prix Hrvatska Sveti Nikola kuji je održan u Varaždinu u organizaciji Plivačkog kluba Barok. Na natjecanju su bila 344 natjecatelja iz 15 ponajboljih hrvatskih plivačkih klubova, po dva iz susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine, te jednog iz Mađarske. Olimpovci su pod vodstvom trenerice Maje Bešenić nastupili s deset plivača i dvije plivačice. Ukupno su osvojili deset medalja, od toga sedam zlatnih, srebrnu i jednu brončanu. Pobjednica mitinga je Tesa Novak u najstarijoj kategoriji (A) koja je zlatne medalje osvojila u svim disciplinama u kojima je i nastupila – 100, 200 i 400 slobodno, te 200 mješovito. Osvojila je i punih 25 bodova za HPS mini Grand prix Hrvatska, a poklonom organizatora nagrađena je i za najbolja dva rezultata. Mia Hren također je osvojila četiri medalje u kategoriji C i C1 – zlata na 100 prsno i 100 slobodno, a u konkurenciji sa starijima zlato na 400 slobodno i srebro na 200 mješovito. Mia je kao najbolja plivačica u kategoriji (C) u zbroju dva rezultata, također nagrađena posebnim poklonom organizatora. Lovro Futivić je u kategoriji (A) bio brončani na 100 i 200 prsno, Od ostalih vrijednih rezultata, unutar prvih deset, plasmane su ostvarili Karlo Borovčak, Manuel Jurak, Patrik Erceg i Luka Žmegač. Od ostalih plivača Olimpa, svoja su osobna vremena popravili i Gašpar Futivić, Bruno Ricijaš, Andrija Anić i Roko Damiani. (mlm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba