DRUGO IZDANJE UTRKE

Odlično organiziran “Krapinski cener” okupio rekordan broj trkača

Objavljeno: 14.12.2015. Alen Brodar
Najbrži  na Ceneru je bio Zoran Žilić (AK Koprivnica) s vremenom 33:10 min, drugi je bio Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) 33:20 min, a treći Nikola Špoljar (AK Sljeme) koji je deset kilometara istrčao za 34:18 min
U Krapini je ove subote održano drugo izdanje utrke “Krapinski cener”, a uz standardnu utrku od 10 kilometara, trkačice i trkači su mogli trčati i pola dužine – polucener.
Hladno vrijeme – temperatura se kretala oko nule ili tek koji stupanj više, nije omelo brojne sudionike iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja da dožive dobru stazu, izvrsno druženje i odličnu organizaciju članova Trkačkog kluba Maraton Krapina, koja je uistinu bila za svaku pohvalu. Naime, prijave za utrku ove su godine zatvorene par tjedana prije njenog održavanja, ukupno je bilo više od 500 prijavljenih, a nastupilo ih je 470. Krapinčani su sa zadovoljstvom gledali i bodrili mnoštvo trkača, koji su trčali od Ulice Matije Gupca prema Podgori, gdje su napravili krug oko nogometnog igrališta te se vraćali, po pješačkoj stazi uz Krapinčicu, pored OŠ Augusta Cesarca, prema Kotki, da bi se kroz Krambergerovu ulicu ponovo vratili u Ulicu Matije Gupca.
Rekord staze
Održane su dakle dvije utrke, cener (10 kilometara) i “polucener” (pet kilometara). Na dužoj utrci najbrži je bio Zoran Žilić (AK Koprivnica) s vremenom 33:10 min, što je ujedno i novi rekord staze, drugi je bio Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) 33:20 min, a treći Nikola Špoljar (AK Sljeme) koji je 10 kilometara istrčao za 34:18 min. Kod žena je pobijedila Ivana Svetić Kasović, članica AK Dinamo Zrinjevac s vremenom 39:05 min, druga je bila članica AK Force Silvija Šimunović (41:59 min), a treća Gabrijela Šalković iz AK Ka Tim, s vremenom 42:22 min.
Na poluceneru je najbolji bio Matija Lukina (16:29 min), za njim je dotrčao Ivica Mucak (17:06 min), a potom Nikola Škvorc (17:13 min), svi trojica članovi AK Rudolf Perešin. Kod žena poredak prve tri na pet kilometara bio je Petra Jakopović (AK Agram, 21:50 min), Maja Purgar Ivka (24:06 min), Marija Jakeljić (Run.hr, 24:59 min).
Nakon završene utrke, trkačicama i trkačima na raspolaganju je bila infrastruktura Osnovne škole Augusta Cesarca, gdje su se mogli presvući, ostaviti stvari i dobiti zasluženu okrjepu – grah i kuhano vino. Škola, koja je od starta, odnosno cilja bila udaljena dvjestotinjak metara pokazala se kao idealno mjesto za ugrijati se poslije utrke, a trkači su, uz kuhano vino i 550 porcija graha, koliko ih je podijeljeno, mogli uživati i u nastupu Gradskog puhačkog orkestra Krapina i benda Trnje.
Sljedeće godine tisuću trkača
– Organizacija je uistinu išla po planu, tri mjeseca smo se pripremali za ovogodišnji Cener. Imali smo prijavljenih 577 trkača, a morali smo zaustaviti prijave tri tjedna prije jer smo bili ograničeni prostorom. Došli su nam autobusi trkača i navijača iz Zagreba, Beograda i Slovenije, pa je bio i međunarodni karakter utrke. Novitet je ove godine bio i što smo imali utrku osoba s invaliditetom (pet trkača), a 80-ak je trkača od prijavljenih trčalo “polucener”. Sljedeće godine želimo još više trkača, osoba s invaliditetom, a nadam se da ćemo uspjeti nabaviti i šatore, jer cilj nam je sljedeće godine imati tisuću trkača. Također, u lipnju ćemo organizirati i jednu brdsku utrku, a u rujnu nas čeka trka “Krapinski ringišpil”. Inače, za sve zaljubljenike u trčanje, pokrećemo i školu trčanja, najavio je predsjednik TK-a Maraton Krapina, Goran Antonović. (Alen Brodar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba