Državno prvenstvo u Vukovaru

Srele Brutal Team na najjače – u bench pressu najbolji u zemlji

Objavljeno: 01.12.2015. zagorjeinternational

Na 4. Državnom prvenstvu u bench pressu održanom u Vukovaru, osam natjecatelja oroslavskog Srele Brutal Teama osvojilo je, u konkurenciji 105 natjecatelja i 35 natjecateljica, sedam zlata, srebro te su srušili tri državna rekorda. Time je Srele Brutal Team u konkurenciji 15 klubova postao i nabolji hrvatski klub u bench pressu.
Ružica Martinić je u kategoriji Master 1 do 57 kg podignula 68 kg, što je bio najbolji ženski rezultat, ujedno i hrvatski rekord. Državne rekorde su oborili i Andrea Petrek, kadetkinja koja je u kategoriji do 57 kg podigla 57,5 kg te Siniša Križan u kategoriji Master 1 do 83 kg, koji je podigao 148,5 kg. Od ostalih koji su se okitili zlatnim odličjima Boris Gregorina je u kategoriji Master 2 do 93 kg podignuo 140 kg , Goran Šimić Powerlifting Šibenik u kategoriji Open do 83 kg podignuo je 150 kg , Damir Mlinarić u kategoriji Open do 93 kg podignuo je 165 kg , a Lovro Gmaz, kadet do 74 kg podignuo je 115 kg. Srebro je osvojio Josip Pozaić, koji je u kategoriji do 105 kg podignuo 162,5 kg.
Dan prije održano je i natjecanje u powerliftingu, na kojem je kadet Ivan Jendričko u kategoriji do 93 kilograma imao total od 550 kg – čučanj 195 kg, što je ujedno i državni rekord, bench 125 kg i mrtvo dizanje 230 kg. U kategoriji Open do 83 kilograma, Goran Šimić je osvojio zlato posdignuvši ukupno 570 kilograma, a u sva je tri dizanja oborio rekorde – čučanj 182,5 kg, bench 152,5 kg i mrtvo dizanje 235 kg.
– Ponosan sam na klub i na naše natjecatelje, prije svega jer dolazimo iz male sredine i najbolji smo u zemlji u konkurenciji klubova iz puno većih gradova. Prepoznaju to i ljudi, svakog nam dana žele pristupitiv novi članovi, a mi strogom selekcijom biramo samo one koji se pokazuju kao ozbiljni sportaši. A posebno sam ponosan na svoju Ružicu. Ona ima takvu volju i rezultate, jako puno trenira, ne propušta treninge, ona je čudo. Zaslužuje velik respekt u ženskom powerliftingu. Već je nazivaju kraljicom bench pressa, rekao nam je predsjednik Srele Brutal Teama, Srećko Martinić Srele, dodajući da ih sljedeće godine očekuju četiri natjecanja, a on se vraća na polovici godine, dakle na druga dva.
– I sljedeća godina će biti na najjače, sve ćemo ih izdominirati, bit ćemo najbolji, zaključuje Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba