GORAN ŠTROK: Krapina mi puno znači, odavde je moj otac

Objavljeno: 01.12.2015. zagorjeinternational

– Od najmlađih dana imam poštovanje prema svom ocu. Bio sam vrlo uzbuđen što smo u Krapini jer taj mi grad puno znači. Moj otac je jedan od rijetkih iz ovog kraja koji je bio u dva rata, koji je brinuo o ljudima i koji je bez ikakve sumnje doprinio da danas imamo mir u kojem uživamo, vrlo je emotivno u Krapini govorio poduzetnik Goran Štrok, koji je s delegacijom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske položio vijenac kod spomenika svom ocu, Izidoru Štroku.
– Nema sumnje, Hrvatska previše skreće udesno, ustaštvo je na neki način nezasluženo dobilo poziciju, a ono uistinu nema mjesta u ovom društvu. Ja to, budući da nisam političar, teško mogu politički okvalificirati, ali to se sigurno osjeća. Ne bi smjelo biti tako jer se zna što bi se dogodilo da je Hitler i svi koji su bili uz njega pobijedili. Vrlo je važno za mladu generaciju da ide naprijed, ali da cijeni što su napravili naši očevi i njihovi djedovi te da ovu slobodu koju imamo, uživamo zahvaljujući njima, rekao je Štrok, zaključivši da je antifašizam platforma na kojoj počiva čitava Europa i o tom treba govoriti.
– Izidor Štrok je bio borac, revolucionar i narodni heroj. Uvijek kada obilježavamo važne datume iz Narodnooslobodilačke borbe govorimo o događajima, a uglavnom zaboravljamo pojedince. Ovog puta odlučili smo govoriti isključivo o čovjeku, pojedincu koji je dao izuzetan doprinos organizaciji ustanka koji je i sam bio vojni i politički rukovodioc te koji je i sam iz NOB-a izašao kao heroj, zaključio je Franjo Habulin, predsjednik SABA RH, čija je delegacija u Cerju u općini Jesenje položila vijence povodom 72. obljetnice ustaškog zločina, kada je to zagorsko selo spaljeno te je poubijano 34 civila. (Alen Brodar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba