Donosimo vam 4 vrste obroka za zdraviji početak dana

4 vrste doručka koji su podcijenjeni

Objavljeno: 27.11.2015. zagorjeinternational

 

  1. Palenta

Palenta je općenito podcijenjen obrok, a zapravo je fantastičan sastojak za brzi doručak. Pomiješajte je sa brašnom, šećerom, praškom za pecivo, dodajte malo soli, jedno jaje i ulje te ispecite muffine. Kvalitetan doručak bit će gotov za 15 minuta.

 

  1. Meko kuhana jaja

Toliko slušamo o različitim načinima pripreme pečenih jaja (s dodatkom povrća, stavljanjem na pizzu, …), a zapravo je za doručak najzdravije pojesti meko kuhano jaje. Jednostavno stavite jaje kuhati u hladnu vodu, neka se kratko kuha, a nakon toga stavite poklopac na lonac i ostavite jaje u vodi do 2 minute. Stavite ga u čašicu za jaje, ogulite gornji dio ljuske i umačite komadiće prepečenog kruha u žumanjak.

 

  1. Maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija počinje dobivati na važnosti kao dio obroka za doručak. Cijena mu je prihvatljiva, a može biti izvrstan dodatak svakom doručku: od zobenih pahuljica do smoothija.

 

  1. Kruške

Kada je riječ o voću, popularnost jabuke daleko nadmašuje kruške.  Krušku možete spremiti kao obrok za doručak ukoliko ju prepolovite i na taj način prepečete te pospete cimetom, dodate malo jogurta i žlicu oraha. Kombinacija slatko-osvježavajućeg doručka odlična je za početak dana. Također, kruške možete kratko prepeći na tosteru, i dodati na šnitu kruha sa malo šunke i krem sira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba