Poduzetnicima odobreno pet novih zahtjeva za kreditom ukupne vrijednosti pet milijuna kuna

Objavljeno: 25.11.2015. zagorjeinternational

Povjerenstvo je dosad pozitivno ocijenilo 43 zahtjeva, u ukupnom traženom iznosu od 61.657.088 kuna, čijom je realizacijom planirano otvaranje 134 novih radnih mjesta

Povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije za provedbu postupka javnog natječaja „Kreditom do uspjeha Mjera 1 – Kreditom do konkurentnosti“ održalo je šestu sjednicu, na kojoj je odobreno pet novih zahtjeva poduzetnika koji su zatražili kredite u ukupnom iznosu od 5.040.000 kuna, uz vlastita sredstva u iznosu od 1.060.000 kuna.
Povjerenstvo je dosad pozitivno ocijenilo 43 zahtjeva, u ukupnom traženom iznosu od 61.657.088 kuna, čijom je realizacijom planirano otvaranje 134 novih radnih mjesta. Za poduzetnike i obrtnike s područja Krapinsko-zagorske županije u sklopu natječaja predviđena je kreditna kvota od 68 milijuna kuna.

Kamatne stope

Natječaj je raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta koje kroz kreditnu liniju subvencionira kamatnu stopu za proizvodne djelatnosti u iznosu od 2 postotna poena te za uslužne djelatnosti 1 postotni poen, dok Krapinsko-zagorska županija za obje djelatnosti subvencionira po 1 postotni poen. U provođenje programa na području Krapinsko-zagorske županije uključene su i sljedeće banke: ZABA d.d., PBZ d.d., HPB d.d., HYPO d.d., Veneto banka d.d., SG Splitska banka d.d., Samoborska banka d.d., ERSTE d.d. i VABA d.d. Najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši pet milijuna kuna. Program podržavaju i sve jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije sa jednim postotnim poenom.

Širenje i modernizacija poslovanja

Korisnici programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na području Krapinsko-zagorske županije. Programom se subvencionira kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto (za projekt iz uslužne djelatnosti) i 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba