Vincekovo će se ovog vikenda slaviti i u Varaždinskoj županiji

Ceremonija kićenja trsova suhim mesom i kobasicama te zalijevanja starim vinom, u subotu u Cvetlinu, a u nedjelju u Bednji

Objavljeno: 17.01.2019. JJ

I vinogradari i podrumari Varaždinske županije pripremaju se za obilježavanje spomendana sv. Vinka, kojim se simbolično otvara nova sezona radova u vinogradima. Ceremonijom kićenja trsova suhim mesom i kobasicama te zalijevanjem starim vinom, što predstavlja simboliku obilja i dobre vinogradarske godine, još uspavane vinograde prvi će ove subote probuditi Cvetlinčani. Vincekovo će se tog dana obilježiti kod klijeti Stjepana Dukarića na Japić brijegu. Ceremoniju koja počinje u 13 sati vodit će cvetlinski župnik, vlč. Ivan Hruško, koji će blagosloviti vinograde i prvi ovogodišnji rez, a za dobro raspoloženje pobrinut će se glazbenici i pjevači KUD-a “Cvetlinski zvon”.
A bednjanska Udruga vinogradara Gerico svoj će “Vincekov rez” održati sljedeći dan, u nedjelju,kod klijeti Vjekoslava Žirovca u Bednji. Fešta počinje u 12 sati, a sve okupljene očekuju dobro raspoloženje, uz nezaobilaznu gurmansku ponudu i finu kapljicu “z domačih goric”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba