Nastupili i popularni Kavaliri

Predstavnici općine Bednja na Hrvatsko – slovenskom susretu prijateljstva u Mariboru

Objavljeno: 16.01.2019. JJ

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru, Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva općine Bednja, te Općine Bednja, u Mariboru je održan Hrvatsko – slovenski susret prijateljstva. Manifestacija je održana u prostorima Vinag kleti, gdje je, u ime Općine Bednja, pozdravne riječi domaćinima uputio načelnik Bednje Damir Poljak.

Izložba slika i skulptura

U svom obraćanju, posebno je istaknuo dugogodišnju suradnju Bednje sa slovenskim prekograničnim općinama i gradovima i sve pozitivne vrijednosti koje su iz takve suradnje dosad proizašle na području komunalno – infrastrukturne, kulturne, sportske i društvene suradnje. Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru Marko Mandir. Skupu su nazočili i konzul Republike Hrvatske u Sloveniji Šime Ivanjko, počasni hrvatski konzul u Sloveniji Božo Dimnik te Mirko Bistrović, dugogodišnji predsjednik Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva općine Bednja.
U sklopu popratnog programa, gosti su imali prilike razgledati izložbu slika i skulptura umjetnice Milene Lah, a u kulturnom dijelu programa nastupili su Klapa Dalmari, Ljudska pevska skupina Taščice iz Rača kod Maribora, Pevska skupina Prekmurci, a recital je izveo Josip Podsečki. Za glazbeni program pobrinuli su se bednjanski Kavaliri.

Dugogodišnja suradnja

– Ovom manifestacijom ne samo da je još jednom potvrđena dugogodišnja suradnja žitelja slovenskih i hrvatskih prekograničnih naselja koje na ovom području povezuju slični problemi i sličan način življenja, već se njome ujedno pokazalo da dolaze mlađe generacije, koje pokazuju volju i spremnost da suradnju dalje razvijaju i unapređuju – poručuju iz Općine Bednja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba