U Općoj bolnici Zabok zabranjeni posjeti na svim odjelima

Od posljedica gripe u Krapinsko – zagorskoj županiji umrlo dvoje ljudi, broj oboljelih raste iz dana u dan

Objavljeno: 16.01.2019. JJ

Dvoje ljude u Krapinsko – zagorskoj županiji preminulo je od posljedica gripe, doznajemo od doktora Ivana Lipovca, voditelja Higijensko – epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije.
Jedna osoba spada u dobnu skupinu od 30 do 64 godine, a druga osoba u dobnu skupinu iznad 65 godina. Obje osobe bile su kronični bolesnici, a preminule su uslijed komplikacija virusa A.
Trenutno je, dodaje Lipovac, broj oboljelih na području KZŽ narastao i do 360, onih za koje se zna, iako je stvarni broj dva ili čak tri puta veći.
– Ukoliko se zarazite virusom gripe, nije nužno da odmah posjećujete svog liječnika, Nazovite svog liječnika i opišite mu simptome. Liječniku se odmah javite jedino u slučaju da osjetite da ste počeli teže disati ili da vas boli kod disanja, jer se u tom slučaju možda radi o komplikaciji, odnosno, o upali pluća. Inače, gripu je najbolje preležati, dakle, ne izlaziti iz kuće. Bolest u prosjeku traje sedam dana – ističe doktor Lipovac.
S obzirom na epidemiju gripe i povećanje broja oboljelih, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, sukladno odluci donesenoj na sastanku stručnog kolegija, od 9. do 23. siječnja na snazi je zabrana posjeta koja se primjenjuje na svim odjelima bolnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba