Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec sredinom prosinca započelo s provedbom projekta “Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku”

Tijekom prve podjele, 94 korisnika s područja Bednje dobila pakete hrane, a tijekom siječnja bit će realizirana i podjela higijenskih potrepština

Objavljeno: 10.01.2019. IB

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom prosinca prošle godine s provedbom projekta “Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku”, koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok su partneri na projektu osam gradskih društava Crvenog križa, među kojima i GDCK Ivanec.

Financijska pismenost

Glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština, koja će se odvijati u dva navrata tijekom trajanja projekta. Osiguranjem paketa hrane i higijenskih potrepština, ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji te se unapređuje kvaliteta njihovog života.
U sklopu projekta, provodit će se mjere na području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjene antibiotika kod liječenja djece. Tijekom prosinca, realizirana je prva podjela, u sklopu koje je podijeljeno 407 prehrambenih paketa za najsiromašnije sugrađane, a podjelom su bila obuhvaćena i 94 korisnika s područja općine Bednja.

Šest tona

Podjela higijenskih paketa za jednak broj korisnika bit će realizirana do kraja siječnja. Vrijednost prehrambenih paketa u prvoj podjeli za područje djelovanja GDCK-a Ivanec iznosila je nešto više od 50.000 kuna, a podijeljeno je nešto više od šest tona hrane. Zajedno s higijenskim paketima, vrijednost prve podjele iznosit će nešto više od 70.000 kuna i ukupno će biti podijeljeno više od devet tona robe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba