Na radost djece i roditelja

Mladi Kumrovčani tijekom zimskih praznika uživaju u crossmintonu

Objavljeno: 08.01.2019. JJ

Kako bi razvijala sportski duh, posebice među mlađim Kumrovčanima, Općina Kumrovec je, u suradnji s Crossminton klubom Zabok, tijekom zimskih školskih praznika odlučila organizirati prezentacije crossmintona u dvorani Osnovne škole Josipa Broza. Prezentacije su već održane 2. i 4. siječnja, a nastavljaju se 9. i 11. siječnja s početkom u 17 sati.

50-ak sudionika

– Zaista smo vrlo zadovoljni brojem odaziva naše djece. U prva dva termina odazvalo se njih pedesetak. Roditelje veseli što brinemo o sportskim aktivnostima u vrijeme zimskih praznika, stoga ćemo nastaviti s crossmintonom, a o daljnjim terminima dogovorit ćemo se naknadno – rekla nam je zamjenica načelnika Kumrovca Danijela Lončar.

Mlad sport

Crossminton je izrazito mlad sport u Hrvatskoj, kombinacija tenisa, squasha i badmintona. Teren se sastoji od dva kvadrata veličine 5,5 metara, udaljenost je 12,8 metara od terena te nema mreže. Reketi su nalik squash reketima, loptica malo teža od badmintonske te cijelo vrijeme leti brzinom od 200 kilometara na sat. Bliži se i 4. Prvenstvo Hrvatske u crossmintonu, koje će se održati 9. veljače u Zaboku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba