Želio čuti njihova mišljenja, ideje i prijedloge

Varaždinski župan Radimir Čačić održao novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije

Objavljeno: 07.01.2019. JJ

U Županijskoj palači održan je novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava. Okupljene je pozdravio te im poželio sve najbolje varaždinski župan Radimir Čačić, koji je istaknuo kako je ovo drugi puta da se susreće s predstavnicima mjesnih odbora i vatrogascima na jednom mjestu.

Požrtvovnost i humanost

– I prošle godine smo bili ovdje, družili se, a imao sam prilike i čuti vaša mišljenja, ideje i prijedloge kako poboljšati i utjecati na neke stvari. Prvog dana nove godine bio sam u posjetu našim vatrogascima, te sam se uvjerio u njihovu požrtvovnost, humanost i spremnost da pomažu i odrađuju zadatke bez obzira radi li se o radnom danu ili blagdanu. Želim istaknuti kako smo ove godine povećali i financijska sredstva namijenjena vatrogasnoj zajednici, također šator koji je u našem vlasništvu dajemo na korištenje mnogim DVD-ovima, a dobrovoljnim vatrogasnim društvima pomažemo i kroz natječaje za udruge te jednokratnim pomoćima. Krajem prošle godine smo i sufinancirali nabavu opreme za rezanje i bušenje svih vrsta materijala, a opremu će u intervencijama koristiti vatrogasne postrojbe. Više puta sam naglasio kako u prioritetne zadatke županijske vlasti spada i koordinacija aktivnosti načelnika i gradonačelnika na zajedničkim projektima, kao i komunikacija sa svim građanima županije i prepoznavanje njihovih potreba. Sami građani najbolje znaju što treba njihovom mjestu, što im nedostaje, što treba posložiti i napraviti kako bi život njihovog mjesta bio kvalitetniji i bolji u svakome pogledu. Koristim priliku da se predsjednicima mjesnih odbora zahvalim na društveno korisnom radu te želim istaknuti kako im je Varaždinska županija otvorena za svaku vrstu suradnje – poručio je župan Čačić.

Na obostranu korist

Uz župana, prijemu je nazočila i njegova posebna savjetnica Natalija Martinčević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.
Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović se u ime svih predsjednika DVD-ova i MO-a zahvalio županu na pozivu te je istaknuo kako je ovo lijepa prilika da se svi zajedno u jednoj neformalnoj atmosferi podruže i dobiju informacije o planovima županijske vlasti za ovu godinu.
– Zahvaljujem županu na dosadašnjoj pomoći i suradnji te sam siguran kako će i ova godina biti uspješna na obostranu korist. Sve što nam je župan prilikom prošlogodišnjeg prijema obećao, to je i realizirao, od pomoći u nabavci opreme, do šatora te povećanja financijskih sredstava za našu zajednicu, a bilo je i još manjih potpora, no ovo su one najvažnije – rekao je Nedjeljko Vukalović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba