SNOW QUEEN TROPHY: Istok Rodeš izjednačio, a Matej Vidović i Elias Kolega ostvarili najbolje rezultate u karijeri. Marcel Hirscher nakon pete titule na Sljemenu:

“Ovo su bili najbolji uvjeti na stazi u cijeloj sezoni”

Objavljeno: 07.01.2019. zagorjeinternational

Nezaustavljivi Austrijanac Marcel Hirscher osvojio je svoju petu titulu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”. Na jučerašnjoj je utrci maestralnom drugom vožnjom pomeo konkurenciju i povećao svoj nevjerojatan broj pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu. Na dvije slalomske vožnje na Sljemenu slavio je s rezultatom (1:48.64) ispred drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta (+0.60) i svog sunarodnjaka Manuela Fellera (+0.62), koji je na kraju zauzeo treću poziciju.

 

Veliko zadovoljstvo

Fantastičan rezultat na Sljemenu ostvarili su i hrvatski skijaši. Istok Rodeš izjednačio je svoj najbolji rezultat u karijeri, 7. mjesto iz Madonne di Campiglio, dok su Matej Vidović i Elias Kolega ostvarili svoj najbolji plasman u utrkama Svjetskog kupa do sada – 15., odnosno 20. mjesto. Filip Zubčić i Leon Nikić nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju, dok Samuel Kolega nije završio prvu dionicu utrke.

Na konferenciji za novinare nakon utrke novi sljemenski kralj Marcel Hirscher nije krio zadovoljstvo vlastitom izvedbom.
– Nakon dvije neuspješne utrke u Oslu i Madonni di Campiglio koje su iza mene, ponovno je lijepo osvojiti na utrci Svjetskog kupa maksimalan broj bodova. Mnogi se ljudi zamaraju brojem mojih postolja i pobjeda, ali mene to uistinu ne zanima. Presretan sam što sam danas doskijao do ciljne ravnine u dobrom izdanju – rekao je Hirscher te osobito pohvalio uvjete na stazi i organizaciju same utrke.

Odlični navijači

– Iskreno, to su bili najbolji uvjeti na stazi u cijeloj ovoj sezoni. Utrke Snježne kraljice su uvijek zabavne, krajnje sigurne i predstavljaju uzor kada je organizacija takvog tipa sportskog događaja u pitanju. Tu su i navijači koji jednako glasno bodre sve natjecatelje i uvijek s poštovanjem – rekao je Hirscher i potom se osvrnuo na svoje sljemenske krune:
– Čuvam ih na sigurnom mjestu. Teško je čuvati toliki broj trofeja. Sve ih držim u lijepom sjećanju i to je najbitnije – zaključio je.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba