Lana Husnjak prvo je dijete rođeno u Varaždinskoj županiji 2019. godine – ponosnu majku i djevojčicu obišao župan Čačić

“Nema ljepšeg nego pozitivno krenuti u novu godinu, a rođenje djeteta zasigurno je jedan od najljepših događaja”

Objavljeno: 02.01.2019. JJ

Već tradicionalno, varaždinski su županijski dužnosnici darivali prvo dijete rođeno u novoj godini, djevojčicu Lanu Husnjak. Malenu Lanu i njezinu majku, u društvu ravnatelja Opće bolnice Varaždin Nenada Kudelića i pročelnice službe za ginekologiju i opstetriciju Ivane Risek, posjetili su tako župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, a prisutna je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat. Župan Čačić je posjet iskoristio za čestitke i pohvale varaždinskom rodilištu.
– Svake godine dolazimo u posjet rodilištu, darujemo prvo novorođeno dijete i mislim da je to lijepi običaj kojeg treba njegovati. Simbolično, na početku godine, nema ljepšeg nego pozitivno krenuti u novu godinu, a rođenje djeteta je sigurno jedan od najljepših događaja. Moram istaknuti kako je prošle godine u našem rodilištu rođeno 26 djece više nego 2017. godine i to nas veseli. Ovdje dolaze rađati i majke iz drugih županija, što ide u prilog kvaliteti rada ovog odjela, ali i cijele bolnice – rekao je župan Čačić, na čije se riječi nadovezala i Ivana Risek, koja je dodala kako je nakon Lane u novoj godini rođeno još četvero djece.
Nakon posjeta rodilištu, župan je sa suradnicima posjetio i Odjel za pedijatriju, darujući mališane koji su se ovih dana ondje zatekli na liječenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba