U Krapini održan prvi sastanak Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja

“Pohvalno je što je u 2018. godini ugovore o zbrinjavanju napuštenih životinja sa skloništem ‘Luč Zagorja’ sklopilo 26 općina i gradova”

Objavljeno: 01.01.2019. JJ

U Krapini je održan prvi sastanak Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja. Zadaća radne skupine je koordinacija u primjeni propisa iz područja zaštite životinja te razvoj dobre prakse, u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja, kroz povećanje svijesti javnosti o odgovornom posjedovanju životinja. Odluku o osnivanju i imenovanju članova Koordinacijske radne skupine donio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Mikročipiranje pasa

Na sastanku je, prema dnevnom redu, usvojen Poslovnik o radu Koordinacijske radne skupine. Raspravljalo se o problematici zbrinjavanja napuštenih životinja, a posebno o problemima s kojima se susreću komunalni redari u dnevnoj praksi. Istaknuto je kako je pohvalno što je u 2018. godini ugovore o zbrinjavanju napuštenih životinja sa skloništem “Luč Zagorja” sklopilo 26 općina i gradova, a većina njih izvršila je i kontrolu mikročipiranja pasa. Sklonište “Luč Zagorja” najbolje je uređeno sklonište u Hrvatskoj koje se ističe edukacijom i podizanjem svijesti o odgovornom držanju životinja kod djece u vrtićkoj i školskoj dobi, istaknuto je na sastanku.

Prijedlog Programa

U vezi donošenja Prijedloga Programa kontrole populacije napuštenih pasa na području Krapinsko – zagorske županije, koji je bio druga točka dnevnog reda, utvrđeno je da će članovi razmotriti dostavljeni tekst te će dati svoje prijedloge i sugestije, a na sastanku koji će se održati krajem siječnja, bit će donesen Prijedlog Programa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba