SUPRUG DINO ZAMOLIO NAS JE ZA POMOĆ: Radi na pola radnog vremena jer brine o sinovima Marku (3) i Matiasu (1) te o bolesnoj supruzi – svaka pomoć mu je dobrodošla

HRABRA MAMA ANA MARI ŽELI ŽIVJETI: U trudnoći doznala da ima rak, rodila dječaka, zbog oštećenja mozga danas ne zna pisati i čitati, no pozitivna je i trudi se…

Objavljeno: 01.01.2019. Jelena Jazbec

O tužnoj priči obitelji Ljutić već smo pisali. Ponovno nam se javio otac Dino, ovog puta da zahvali svim Zagorcima velikog srca koji su se tada odazvali i dali svoj prilog, te da svima zaželi sretnu i uspješnu novu 2019. godinu. I mi želimo njima da im nova godina donese više sreće, smijeha i obiteljske radosti, i upravo zato još vas jednom podsjećamo na njihovu priču. Jer samo uz pomoć dobrih ljudi, to je i ostvarivo…

Mnogo je tužnih priča i sudbina s kojima se susrećemo svaki dan. Jedna od njih je i ona bračnog para Ljutić iz Zagreba. Ana Mari (38) i Dino (35) zajedno su 13 godina, a posljednje četiri godine u braku. Njihovoj sreći nije bilo kraja kada je na svijet došao njihov sada trogodišnji sin Marko, a ta se sreća trebala udvostručiti kada je u lipnju 2016. godine Ana Mari ponovno zatrudnjela. No, nažalost, tada za ovu mladu obitelj počinju problemi.

– Sve je počelo u rujnu 2016. godine. Supruga je tada bila trudna tri mjeseca i počeli su bolovi u kralježnici. Nakon niza uzastopnih liječničkih pregleda, dijagnosticiran je išijas. Kako se situacija iz mjeseca u mjesec konstantno pogoršavala, potražili smo pomoć i otišli privatno na preporuku kod jednog kiropraktičara i iscjelitelja, koji je odmah rekao kako to nema veze s išijasom i da se hitno ponovno javimo u bolnicu jer njoj već kralješci vire van. Cijelo to vrijeme, na Anino inzistiranje, odlazilo se i u Petrovu na dodatne kontrole bebice. U veljači 2017. godine dogovorili smo i carski rez jer je bila sve, samo ne u stanju za prirodni porod. No, nije dočekala termin, već ponovno završila u bolnici na hitnoj. Petrova, nakon šest sati pregleda, doktorica dolazi u 1.30 u noći i kaže da sumnjaju na malignu bolest. “Dino, sjednite”… Noge su mi se oduzele… “Rak se proširio po cijelom tijelu, ne znamo koliko ima šanse”… Ja sam zanijemio, hoću pričati, a ne mogu, usta i jezik stoje… Kažu, idu pokušati spasiti dijete, a s njom što bude… Ne mogu se pokrenuti, ne mogu apsolutno ništa, ali bolnica neumoljivo radi dalje, pacijenti im dolaze, a ja moram izaći – prepričava svoju tužnu priču tata Dino.

Vegetativno stanje

Njihov sada jednogodišnji Matias rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja. Imao je samo 2,70 kilograma, prebolio je i bubrežnu infekciju, no, uspio se izboriti za život.

Ana Mari je pak prošla pravu kalvariju. U bolnici je nakon poroda provela mjesec dana, uz svakodnevne epileptične napadaje i u vegetativnom stanju. Liječnici su svejedno započeli onkološko liječenje. Probudila se u travnju 2017. godine.

– Ana je danas živa i voljna živjeti. Ne zna pisati, ne zna čitati, no, svakodnevno radi s logopedom, pozitivna je i trudi se. Prisutno je i niz drugih oštećenja mozga jer je imala nekoliko epileptičnih napada. Uz kemoterapije, pokušavamo i s alternativom i idemo iz dana u dan – kaže Dino, koji nam se obratio s nadom da ćemo tužnu sudbinu njegove obitelji prenijeti našim čitateljima, pa se možda i u Zagorju nađe pokoja dobra duša voljna dati svoj prilog za pomoć bračnom paru Ljutić.

Ana Mari je prije nego što je oboljela radila kao trgovkinja, dok je Dino po zanimanju kuhar, no, trenutno je prisiljen raditi na pola radnog vremena, jer mora brinuti o djeci i bolesnoj supruzi.

Vlak u drugom smjeru

– Nikada nismo bili socijalni slučaj i živjeli smo pristojan i dobar život od poslova koje smo oboje radili, do tog trenutka kada se sve promijenilo. Ono što nam je život donio, nismo mogli predvidjeti ni u najcrnjim snovima i dovedeni smo u financijski iznimno tešku situaciju, doslovno preko noći. Vlak je krenuo u drugom smjeru. Svakodnevni troškovi liječenja, logopeda, vježbe s Anom, vježbe s bebom na Goljaku, stariji sin u vrtiću, pelene, potrepštine, posebna hrana, kredit… Imam jedino auto kojeg prodajem, iako mi je prijeko potreban. Molim za bilo kakvu pomoć jer vjerujem da ima ljudi koji razumiju cjelokupnu situaciju. Kada ću moći početi raditi, vjerujem da će sve biti lakše – zaključuje tata Dino.

Za pomoć obitelji pokrenuta je i kampanja pod nazivom “Hrabra mama želi živjeti” (https://gogetfunding.com/brave-mom-wants-to-live-hrabra-mama-zeli-zivjeti/), a mi vas pozivamo da se uključite u akciju, u skladu sa svojim mogućnostima. Obitelji Ljutić možete pomoći uplatom na broj žiro računa: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba