OGLASILI SE PRIOPĆENJEM: Topličkom SDP-u odbijeni amandmani, za koje načelnik Svažić objašnjava da nemaju smisla, a upozoravaju i na nelogičan odabir redoslijeda asfaltiranja općinskih cesta

Proračun Krapinskih Toplica za 2019. godinu iznosi 22,4 milijuna kuna

Objavljeno: 23.12.2018. AB

Općinsko vijeće Krapinskih Toplica s 11 glasova za i tri protiv, izglasalo je prijedlog proračuna za 2019. godinu, koji iznosi ukupno 22,4 milijuna kuna. Oglasio se potom pitanju i SDP Krapinskih Toplica u priopćenju, gdje napominju da su jedini predložili amandmane na proračun, koji se odnose na izgradnju dječjih igrališta, uklanjanje arhitektonskih barijera (ugradnja vanjskog lifta kod doma kulture) te uređenje i opremanje unutrašnjosti kino dvorane. – Amandmani su usmjereni na manje projekte koji uvelike pridonose kvaliteti svakodnevnog života djece i mještana. Sve je amandmane načelnik odbio, te su vijećnici tražili glasanje za dva amandmana koji su većinom glasova odbijeni – istaknuli su SDP-ovci.

Unutarnji, a ne vanjski lift

– Amandmane nismo prihvatili jer nemaju smisla. Primjerice, onaj koji se odnosi na Dom kulture, pa prvo treba završiti projektnu dokumentaciju da se javimo na natječaj i to je u proračunu. Vanjski lift također nema smisla ugrađivati, kada je po projektu predviđen da bude s unutarnje strane. Javit ćemo se dakle na prvi sljedeći natječaj, kada ćemo imati završenu projektnu dokumentaciju, za koju smo već dobili pravo na sufinanciranje od Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Što se pak tiče dječjih igrališta, 2017. je sufinancirano poboljšanje igrališta kod Osnovne škole, a ove godine igrališta kod Centra za odgoj i obrazovanje. A igralište koji su oni predvidjeli je također sastavni dio projekta uređenja zapadnog dijela centra općine. Mi smo alocirali sredstva u proračunu za 2019. godinu, ali prvo na red dolazi šetnica, a onda igralište jer nema smisla preskakati faze, koje su unaprijed planirane i predočene javnosti – objašnjava načelnik Ernest Svažić.

SDP u priopćenju ističe i program uređenja komunalne infrastrukture.
– Zanimljivo je da je za 2018. godinu planirano 1.100.000 kuna za asfaltiranje, no ostaje činjenica da je trenutno izvršenje samo 100.000 kuna. Očigledno je da plan za 2018. neće biti realiziran, ali ipak će jedan od sretnika, koji će do kraja 2018. godine dobiti asfalt, biti predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica, čija se cesta do vikendice intenzivno priprema za asfalt. Radi se o dionici od 300-tinjak metara, na čijem dijelu su jedino dvije klijeti/kuće za odmor, od kojih je jedna ona predsjednika Općinskog vijeća – upozorava SDP.
– Što se tiče asfaltiranja, radi se o programu iz ove godine, kojeg se dio prenosi u 2019. Sve dionice koje su ove godine ugovorene bit će realizirane čim vrijeme dopusti u 2019. godini, i to prema prijedlozima mjesnih odbora. Dakle, i predmetna dionica je uvrštena u plan asfaltiranja, kao i ostale – objašnjava načelnik Svažić, a za komentar o asfaltiranju upitali smo i prozvanog predsjednika Općinskog vijeća Zvonka Očića.

U planu već pet godina

– To je loš put koji uređujemo mi, vlasnici okolnih parcela, a to je općinski put. I taj je put u planu za asfaltiranje već četiri ili pet godina, međutim stalno se odgađalo. Napokon je prošle godine Općinskog vijeće donijelo jednoglasnu odluku da se ide u asfaltiranje te je ove godine stavljeno u plan i program s ostalim dionicama koje se trebaju asfaltirati. Izvođač radova, tvrtka Colas, određuje kojim će se redoslijedom asfaltirati ceste koje su u planu te je ova dionica treća po redu od četiri dionice. Napominjem da mjesni odbori daju prijedloge što će se asfaltirati. Ja nisam član tog mjesnog odbora, niti imam utjecaj na članove, a oni već godinama predlažu da se ta dionica asfaltira. Jednostavno, došla je na red. Naravno, bode u oči što je gore i moj objekt, no zar bih sada trebao reći da se gore ne smije asfaltirati da netko nešto ne bi prigovorio – pita se Očić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba