U Termama Tuhelj održana promocija 164 diplomanata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstva

ŽELJNO IŠČEKUJU POSLOVNE USPJEHE: “Imamo obrazovanje kao oružje koje će nam pomoći da nastavimo mijenjati sebe i ljude koji nas okružuju”

Objavljeno: 18.12.2018. IB

U ponedjeljak je u hotelu Well u Termama Tuhelj održana svečana promocija 164 studentice i studenata koji su završili preddiplomski, stručni ili diplomski studij na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na dislociranom studiju u Zaboku.

Diplomanti su diplome primili od dekanice  Dore Smolčić Jurdana, koja je prije same dodjele istaknula kako Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Krapinsko – zagorskoj županiji uspješno djeluje više od 15 godina.

– Drago nam je da se naši studenti brzo zapošljavaju, dio njih radi u velikim turističkim kompleksima, a dio je krenuo i svojim poduzetničkim vodama – kazala je dekanica Smolčić Jurdana.

Najbolja studentica generacije Lucija Sudarević zahvalila je u ime svih kolega profesorima, asistentima i drugim djelatnicima Fakulteta, kao i svima drugima koji su im pružali podršku tijekom školovanje.

Stručni ljudi

– Kad prestane pljesak i skinemo sa sebe svečane toge uputit ćemo se sami u hladan i nesiguran svijet, koji je potpuno drugačiji našemu. No, ne bojimo se. Imamo obrazovanje kao oružje koje će nam pomoći da nastavimo mijenjati sebe i ljude koji nas okružuju. Veselimo se onome što je pred nama i željno iščekujemo poslovne uspjehe – poručila je Lucija Sudarević.

Studentima koji su u Zaboku završili dislocirani studij Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije čestitala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– Krapinsko – zagorska županija proglašena je najuspješnijom destinacijom kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Krapinske Toplice proglašene su najboljom destinacijom zdravstvenog turizma. Možemo ulagati u infrastrukturu i naše prirodne resurse koliko god želimo, ali to nam sve može biti uzalud ako nemamo stručne i entuzijastične ljude koji rade u turizmu i tako podižu kvalitetu pružanja tih usluga u našoj županiji – rekla je zamjenica župana te istaknula kako su upravo diplomanti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prepoznati kao vrijedni, stručni i sposobno djelatnici zagorskih turističkih subjekata.

85 prvostupnika

– Vratite se u vaše sredine, ulažite i dalje u  sebe, neka vas ne napusti entuzijazam i ambicija. rastite zajedno sa sredinom iz koje ste potakli. Želim vam svako dobro u vašem profesionalnom i osobnom životu – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Na svečanosti u Termama Tuhelj je uz 57 magistara i magistri ekonomije promovirano i 85 sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije te jedna stručna prvostupnica ekonomije. Svečanosti je nazočio i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok Tihomir Vrančić.

Podsjetimo, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji počeo je s provođenjem dislociranog studija u Zaboku u srpnju 2000. godine, kada je upisana prva generacija od 150 studenata na prvu godinu izvanrednog sveučilišnog četverogodišnjeg studija. Studij u Zaboku je od osnivanja završilo oko 2500 studenata.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba