Proizvodnja radi i dalje, zaposleno 80-ak radnika

Tvornički pogon poznanovečkog Inkopa, procijenjen na više od 14 milijuna kuna, ide na dražbu

Objavljeno: 18.12.2018. zagorjeinternational

Zagrebački Trgovački sud zaključio je da tvornički pogon tvrtke Inkop iz Poznanovca, koja je u stečaju, ide na dražbu. Pogon je sada procijenjen na 14.040 milijuna kuna, piše Jutarnji.hr. Dugovi tvrtke iznose više od 20 milijuna kuna, a stečajni upravitelj Tomislav Đuričin kaže da proizvodnja i dalje radi, zapošljavaju 80-ak radnika te još uvijek traže potencijalnog investitora.
– Ako se pogon proda, a pojavi se novi investitor, morat će naći novi prostor, ali to ćemo sve još vidjeti. Ima zainteresiranih, ali nitko još s konkretnom ponudom – rekao je Đuričin.
Na dražbu ide, među ostalim nekretninama, kuća, dvorište i livada ukupne površine 906 četvornih metara te dvorište, oranica, pašnjak i put površine 5988 četvornih metara, zatim kuća od 162 četvorna metra te druga kuća od 140 četvornih metara, zgrada obućare s dvorištem i druge.
Stečajni upravitelj Đuričin dodaje da su vjerovnici i dalje suglasni da se proizvodnja nastavi, a do kada, odlučit će vjerovnici. Riječ je o tvrtki koja najvažniji ugovor ima s MORH-om, a proizvodi i zaštitnu obuću za ostale tvrtke. Inkop obuća d.o.o. je 2017. prijavila prihode u visini od 18,4 milijuna kuna, dok je 2013. ostvarila 58 milijuna kuna, a zapošljavala je više od 220 ljudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba