Učenici Srednje škole Oroslavje putuju na “zeleni otok”, ali ne kako bi ostali

Jedanaest budućih računalnih tehničara i jedan tokar pohađat će desetodnevnu praktičnu nastavu u Irskoj

Objavljeno: 16.12.2018. IB

Početkom sljedeće godine učenici strukovnih programa iz sektora strojarstva Srednje škole Oroslavje putuju u Republiku Irsku, na stručnu praksu Erasmus plus KA1 projekta “Compare&Practice”. Jedanaest učenika iz zanimanja računalni tehničar za strojarstvo te jedan tokar pohađat će desetodnevnu praktičnu nastavu u inozemnom poslovnom okruženju u trajanju od 80 radnih sati, u pratnji nastavnika strojarske grupe predmeta Vjekoslava Jozića i Davora Sokača. Za provedbu navedenog projekta, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je financijsku potporu u iznosu od 26.646 eura.

Život u irskoj zajednici

Partnerska organizacija koja će organizirati boravak grupi od 5. do 19. siječnja 2019. u Dublinu, je Martello Training Ltd. Osim praktične nastave i stručnog usavršavanja, učenici i nastavnici imat će priliku upoznati povijesne i kulturne znamenitosti Dublina i okolice te osjetiti život u irskoj zajednici i obiteljima, gdje će biti smješteni.

Priznat će se praksa

Ishodi učenja međunarodne mobilnosti stručne prakse priznat će se učenicima u kontekstu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) te jasno artikulirati stečene kompetencije koje mogu ponuditi u svojoj budućoj participaciji na tržištu rada u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Cilj mobilnosti je usvajanje novih kompetencija, znanja i vještina u ovim vrlo traženim zanimanjima, te afirmacija strukovnih programa iz područja strojarstva kod učenika završnih razreda osnovne škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba