“Pokazala je da ako slijedite svoje unutarnje ‘ja’, možete pronaći novo, svježe i originalno u vječno prisutnome”

U Muzeju Mimara otvorena izložba zagorske umjetnice Maje Vukine Bogović

Objavljeno: 14.12.2018. IB

U četvrtak je u zagrebačkom Muzeju Mimara otvorena samostalna izložba akademske umjetnice Maje Vukine Bogović pod nazivom “PROCESS < PROGRESS“, koju je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Autorica se predstavila s 27 slika nastalih u protekle dvije godine.

Tehničko savršenstvo

U izjavi ravnateljice Muzeja Mimara Lade Ratković Bukovčan, stoji kako se u radovima zagorske umjetnice ističe nesumnjivo znanje i tehničko savršenstvo kojem je crtež i složenost slikarskog izričaja u temelju. Ratković Bukovčan je dodala i kako ovom izložbom Muzej potvrđuje svoju želju da uvijek bude otvoren za izlaganje djela suvremenih umjetnika, odnosno djela koja su potvrda istinskog talenta i visoke kakvoće. Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol istaknula je kako Maja Vukina Bogović ne uzima nove teme, već svoje autentično pronalazi u jednoj od najdugovječnijih tema – pejzažu.

Suočavanje sa strahovima

– To je često puno teže, jer imate osjećaj da je tu već sve rečeno, no Maja Vukina Bogović pokazala je da ako slijedite svoje unutarnje “ja” te se suočite sa strahovima i izazovima, možete pronaći novo, svježe i originalno u vječno prisutnome – dodala je Švec Španjol.
Umjetnica je svima zahvalila na dolasku, posebice svojim prijateljima i obitelji iz Klanjca te Gradu i Županiji na podršci u njezinom radu, kao i sponzorima izložbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba