U žiriju pete, sada već poznate loborske manifestacije, bio je i poznati hrvatski chef Tomislav Špiček, koji je pohvalio svih 19 majstora pravljenja devenica, a najboljom je proglašena ona Ivana Fereka

Ljubica Jembrih: Želja nam je brendirati i zaštititi loborsku devenicu, po kojoj je Lobor od uvijek poznat

Objavljeno: 09.12.2018. IB

U Lovačkoj kući u Loboru održana je peta po redu kulinarska manifestacija “Loborska devenica“ i kušanje vina loborskih vinogradara. Ove godine bilo je 19 uzoraka devenica, a najbolju je napravio Ivan Ferek, koji je za prvu nagradu osvojio 800 kuna. Drugo mjesto pripalo je Mladenu Bezaku, koji je za njega dobio 500 kuna, a treće mjesto i 300 kuna osvojio je Mario Macan. Četvrto mjesto pripalo je Ivanu Krpelniku, a peto Martinu Novačkom, koji su dobili po 100 kuna nagrade.

Savjeti za izradu

– U žiriju su bili poznati hrvatski shef Tomislav Špiček, Franjo Gregurić, koji je i idejni začetnik ove manifestacije,  kuharica u Domu Loborgrad Ankica Petrinec,Božidar Labaš i Zdenko Ivanković. Jako sam zadovoljna, jer je svake godine sve više ljudi koji se odazivaju i dobro su prihvatili ovu našu manifestaciju. Tomislav Špiček dao nam je i stručne savjete za izradu devenica i pohvalio je sve koje je kušao – rekla nam je načelnica Jembrih te nastavila:

Meni za goste

– Nadamo se da ćemo sljedeće godine imati još više uzoraka i još boljih devenica. Planiramo i proširiti manifestaciju, možda s Krapinsko – zagorskom županijom, jer nam je želja brendirati i zaštititi loborsku devenicu, po kojoj je Lobor od uvijek poznat. Na meniju za sve goste bilo je dinstano zelje, restani krumpir, devenica, čvarci i suha svinjska rebrica, za što se zahvaljujeno gospođi Petrinec. Moram pohvaliti i vinogradare koji svake godine imaju kvalitetnije i bolje vino, na što smo izuzetno ponosni – zaključila je Ljubica Jembrih.

Naglasila je da su u organizaciju, uz Općinu, bili uključeni i Lovačko društvo “Oštrc“ i Udruga vinara i vinogradara “Kliet“. U glazbenom djelu programa nastupila je klapa “Purga“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba