Sportska zajednica grada Pregrade, Grad Pregrada i Teniski klub Pregrada zajedno kreću u crowdfunding kampanju pod nazivom “SMASH – Vratimo tenis u Pregradu”

CILJ JE 425 TISUĆA KUNA DO DANA GRADA: Prikupljaju se donacije građana za izgradnju i uređenje novih teniskih terena

Objavljeno: 07.12.2018. JJ

Sportska zajednica grada Pregrade, Grad Pregrada i Teniski klub Pregrada zajedno kreću u crowdfunding kampanju pod nazivom “SMASH – Vratimo tenis u Pregradu”, kojom se žele prikupiti financijska sredstva za izgradnju i uređenje teniskih terena na području grada.

Povijest tenisa u Pregradi seže u 1992. godinu, kada je sa svojim radom započeo Teniski klub Pregrada. Najzaslužniji za izgradnju tadašnjih teniskih terena bio je Davorin Šutina, istaknuti građanin Pregrade, no, zbog određenih imovinsko – pravnih odnosa i nemogućnosti pronalaska zajedničkog rješenja, tada izgrađeni teniski tereni nisu više u funkciji. Teniski klub Pregrada stoga je ove godine pokrenuo inicijativu za ponovnim oživljavanjem ovog sporta na području grada, izgradnjom i uređenjem novih teniskih terena.

Do 28. travnja

– Želja nam je da grad Pregrada ponovno bude mjesto okupljanja vrhunskih tenisača s područja naše županije, a i šire. Velika želja svih članova kluba je našim najmlađima pružiti mogućnost bavljenja ovim sportom te da kroz tenis razviju svoje motoričke i kondicijske vještine, steknu nova prijateljstva te zdravo provode svoje slobodno vrijeme – ističe predsjednik Teniskog kluba Denis Burić.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na platformi croenergy.eu, a namjera je od 5. prosinca do 28. travnja 2019., kada se obilježava Dan grada Pregrade, prikupiti iznos od 425 tisuća kuna. Više informacija o načinu uplate i samom projektu može se naći na linku: http://www.croenergy.eu/projekt/smash-vratimo-tenis-u-pregradu.

Poruka gradonačelnika

– Pozivamo vas da se uključite u kampanju jer zajedno imamo priliku vratiti u život nešto što je godinama bilo zapostavljeno te time doprinijeti razvoju sportsko – rekreacijske, ali i turističke ponudu grada – poručio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba