U Krapini otvorena šetnica Dobrovoljnih davatelja krvi, prva takva u Hrvatskoj

Zoran Gregurović: Sretan sam što je šetnica dobila svoje ime i prezime, čiji odabir pokazuje da su Zagorci dobri i humani ljudi

Objavljeno: 06.12.2018. ivanabelosevic

U Krapini je danas na Dan Grada i blagdan sv. Nikole otvorena šetnica Dobrovoljnih davatelja krvi, koja se proteže od mosta na državnoj cesti  D206 na Trgu Stjepana Radića do mosta kod policijske postaje Krapina. Otvorio ju je predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić.

-Šetnica je na veliki ponos Krapine i na zadovoljstvo Hrvatskog Crvenog križa i svih dobrih ljudi. Veliko je značenje da je jedno mjesto prepoznalo što znači dobrovoljno davanje krvi. Krapina je prva u Hrvatskoj koja je dala komad zemlje za tako nešto, jedino još Velika Gorica ima jedan drvored koji se zove Drvored dobrovoljnih davatelja krvi. Krapina je uz Koprivnicu najbolji grad, a Krapinsko – zagorska županija najbolja županija u darivanju krvi u Hrvatskoj. Dodajmo tome da Gradsko društvo Crvenog Križa Krapina daje gotovo dvostruko više krvi nego je prosjek Europske unije – istaknuo  je Josip Jelić.

Najbolji u Hrvatskoj

Ponosan je i gradonačelnik Krapina Zoran Gregurović.

– Zadovoljan sam što smo ovu šetnicu koja je uređena zahvaljujući Hrvatskim vodama nazvali šetnica dobrovoljnih davatelja krvi. Ona je postala prepoznatljivo mjesto u Krapini i sretan sam što je dobila svoje ime i prezime, a odabir ovog imena pokazuje da smo mi Zagorci dobri i humani ljudi, jer smo uvijek u vrhu Hrvatske po dobrovoljnim darivateljima krvi – naglasio je Gregurović.

– Prije gotovo godinu dana zamolili smo gradonačelnika i gradske vijećnike da nas imaju u vidu i da šetnicu nazovu po dobrovoljnim davateljima krvi, iz razloga jer smo među najboljima u Hrvatskoj. Dokaz tome da smo u vrhu i da se od nas može jako puno naučiti je i dolazak predsjednika Hrvatskog Crvenog križa koji to i prepoznaje. Hvala još jednom svima koji su pomogli u realizaciji ove inicijative – dodao je ravnatelj Hrvatskog društva Crvenog križa KZŽ Davor Šimunović.

6,3 milijuna kuna

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek kazala je da su izuzetno ponosni.

– U županiji imamo ljude koji su izrazito plemeniti i ustrajni. To je zahvala i pohvala svima koji krv daju godinama, a s druge strane i poziv onima koji to ne čine da počnu činiti. Osjećamo se optimistično uz te ljude koji na humani i na plemenit način brinu o drugima – zaključila je Jasna Petek.

Šetnica je duga 914 metara, a ukupna vrijednost njezinog uređenja je 6.331.313 kuna.

Na otvorenju je bila saborska zastupnica Marija Puh, predstavnik Hrvatskih voda Zvonko Marenić i zamjenici gradonačelnika Krapine Drago Kozina i Branko Varjačić.



SLIKOVNO – GRAFIČKI PRIKAZ ZA GRAĐANE

Održana svečanost otkrivanja kartozida na sjevernom zidu Srednje škole Krapina

Prije održavanja svečane sjednice povodom Dana grada, na sjevernom zidu Srednje škole Krapina održana je svečanost otkrivanja kartozida Državne geodetske uprave.
– Ovo je slikovno – grafički prikaz izrađen na geodetskim podlogama naših proizvoda, u ovom slučaju digitalni model reljefa, presvučen digitalnim orto – foto planom. Ovo je prikaz za građane, s jedne strane da imaju vizualizaciju svoje sredine, a s druge strane volimo se i mi malo prikazati da se vidi da nas ima – istaknuo je zamjenik ravnatelja Državnog geodetske uprave Antun Vidaković.
Svečanosti su prisustvovali zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Ovo otkrivanje kartozida jedan je lijepi završetak velikog posla koji je napravljen i koji će u svakom slučaju značajno pomoći građanima Krapine. Moram istaknuti da je ovdje obuhvaćeno cijelo područje bivše općine Krapina, jer je bilo teško obuhvatiti samo Krapinu, tako da je tu grad Krapina sa susjednim općinama – rekao je Gregurović. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba