U Brestovcu Orehovičkom održan prvi Susret dobre volje – predstavnici deset veleposlanstava u Hrvatskoj iznijeli svoja iskustva vezano uz brigu za očuvanje okoliša

“5 DO 12 JE”: Želimo da i naša djeca i unuci mogu bosi koračati zagorskim potočićima i jesti svježe ubranu hranu s naših polja

Objavljeno: 06.12.2018. IB

U Brestovcu Orehovičkom održan je prvi Susret dobre volje, u sklopu kojeg su predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj iz Austrije, Brazila, Indije, Indonezije, Irske, Kazahstana, Poljske, Portugala, Slovenije i Švedske predstavili svoje zemlje i vlastita iskustva u brizi za očuvanje okoliša i održivi razvoj.
Ravnatelj Osnovne škole Zdenko Kobeščak istaknuo je kako je stanje okoliša na globalnoj razini takvo da je došao trenutak neodgodivog, koordiniranog i zajedničkog djelovanja, s ciljem očuvanja Zemlje za buduće generacije.

Primjeri dobre prakse

– Mi bismo željeli da i naša djeca i unuci mogu bosi koračati zagorskim potočićima, brati kestene u šumarcima i jesti svježe ubranu hranu s naših polja. Svatko je danas pozvan biti katalizator podrške i učiniti pravu stvar – istaknuo je ravnatelj.
Središnje teme izlaganja bili su primjeri inovativne dobre prakse na području promicanja očuvanja prirode i održivog razvoja, koje u državama diljem svijeta provode djeca i mladi. Predstavnici stranih veleposlanstava ovom su prilikom učenike i zaposlenike škole u Brestovcu Orehovičkom upoznali s mjerama i aktivnostima koje se provode u njihovim sredinama, a vjerojatno bi se mogle provesti i u ovoj lokalnoj zajednici.
Dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju poželjela im je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

“5 do 12 “

– Prije svega želim izraziti veliki ponos Županije kao osnivača ove škole. Izrazito smo ponosni na sve što rade u Osnovnoj školi Stjepana Radića. Rade puno projekata, u puno toga su prvi te su izrazito proaktivni i djeluju u široj zajednici – istaknula je zamjenica župana.
Okupljene je pozdravila i Branka Roesler iz PricewaterhouseCoopers Hrvatska.
Prvi Susret dobre volje održan je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera te projekta OŠ Stjepana Radića “5 do 12 je: Povežimo srca i prigrlimo zemlju.”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba