Nakon što nekoliko mjeseci nije vozila zbog nerentabilnosti, gradonačelnik Zagreba pobrinuo se da se od ponedjeljka ponovno uspostavi izravna autobusna linija od Krapine do Zagreba, a da vikendom na Advent u Zagrebu vozi besplatno

Milan Bandić se u pratnji zagorskih političara prvi odvezao iz Krapine “doma”, linijom u 6.30 sati

Objavljeno: 03.12.2018. AB

Kao što je bilo i najavljeno, zahvaljujući angažmanu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, od danas je ponovno uspostavljena izravna autobusna linija Krapina – Zagreb.
U promotivnoj vožnji, kojom je označeno ponovno uspostavljanje redovite autobusne linije do metropole, vozili su se Milan Bandić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, a prije polaska autobusa u Krapini uzvanike i putnike pozdravio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Prva reakcija

– Grad Zagreb, Zagrebačka i Krapinsko – zagorska županija imaju zajedničko poduzeće – Integrirani prijevoz Grada Zagreba i ovo je prva reakcija na ovakav problem. Vjerujem da ćemo za Krapinu naći uvijek rješenje, ali ima mnogo manjih općina koje nemaju apsolutno nikakvog javnog prijevoza, nama je to trenutno mnogo veći problem. Mi smo u proračunu za 2019. godinu osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, i na sljedećoj koordinaciji zagorskih gradonačelnika i načelnika, to će biti tema. Treba stvoriti sustav integriranog prijevoza, a on je svugdje u svijetu vezan za željeznicu, pa tako mora biti i kod nas. Prvi dio masterplana je napravljen, drugi dio se radi. Vjerujem, s obzirom na to da su počeli i radovi na elektrifikaciji pruge od Zaprešića do Zaboka, a Varaždinska, Međimurska i Krapinsko – zagorska županija s HŽ-om projektiraju elektrifikaciju i brzu prugu od Čakovca, preko Varaždina, Lepoglave do Krapine i Zaboka, da je to je zapravo budućnost povezivanja s Gradom Zagrebom – objasnio je župan Kolar.
Podsjetimo, Krapina sa Zagrebom posljednjih nekoliko mjeseci zbog nerentabilnosti nije imala dnevno niti jednu izravnu autobusnu liniju, no Bandić je, čuvši to od Marije Puh na osnivačkoj skupštini svoje stranke u Radoboju, rekao da je to nedopustivo i da će s Presečki grupom dogovoriti da se linija ponovno uspostavi, a da vikendom za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu, jednom dnevno vozi i besplatno.

Besplatno na Advent

Linija će voziti od ponedjeljka do petka, s polaskom iz Krapine u 6.30 sati, a povratkom sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 16.30 sati. Besplatna vikend vožnja na Advent pak kreće u 15 sati iz Krapine, a povratak iz Zagreba je u 21 sat.
– Drago mi je da nam se danas ponovno vratila naša autobusna linija iz Krapine prema Zagrebu. Prošla su gotovo dva mjeseca, što je dva mjeseca previše da Krapina nije bila povezana sa Zagrebom i drago mi je da smo zajedničkim razgovorima te inicijativom Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine i prijevoznika, omogućili da naši sugrađani koji rade u Zagrebu i koji nisu imali drugi način da dođu na posao, sada to ponovno mogu – rekla je saborska zastupnica Marija Puh.
– Ispalo je da je Krapina blizu Zagreba, a ukidanjem ove linije, tako daleko. Njenom ponovnom uspostavom, prvenstveno su na dobitku građani Krapine, od kojih mnogi gravitiraju prema Zagrebu, tamo rade, ali i obavljaju druge mnoge stvari. Ta će im linija sigurno uvelike pomoći da brže i sigurnije dođu do Zagreba – istaknuo je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba