Obišli muzej i župnu crkvu

Pregradu posjetili sudionici Erasmus+ projekta iz zlatarske OŠ te partnerskih škola iz Slovačke, Poljske, Češke i Litve

Objavljeno: 02.12.2018. IB

Pregradu su posjetili sudionici Erasmus+ projekta “The Media. What next?“ Riječ je o projektu Školskih partnerstava u području odgoja i općeg obrazovanja, koji provodi Osnovna škola Ante Kovačića iz Zlatara.

U sklopu svog kratkoročnog osposobljavanja, sudionici projekta posjetili su Muzej grada Pregrade “Zlatko Dragutin Tudjina” i župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. U Pregradu je stiglo sedmero učitelja iz partnerskih škola iz inozemstva, u pratnji ravnatelja OŠ Ante Kovačića iz Zlatara Marijana Posarića, školskog projektnog koordinatora Denisa Vinceka te 15-ak učenika.

Upoznali prošlost Pregrade

Goste je u Pregradi dočekao Davor Špoljar, ravnatelj Muzeja, koji ih je ukratko upoznao s prošlošću Pregrade i okolice te sa zbirkama u sklopu stalnog postava Muzeja, uz stručno vodstvo na engleskom jeziku. S obzirom na to da je projekt usmjeren na medijsku pismenost, ravnatelj Muzeja pojasnio je ulogu medija u numizmatičkoj djelatnosti Zlatka Dragutina Tudjine te snažne medijske kampanje koje je Adolf Thierry provodio kroz izradu matrica za reklamne letke i prevođenje reklama na njemački, engleski, francuski, mađarski, slovenski, srpski, švedski i druge jezike. U crkvi je goste dočekao pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec.

O projektu

U projektu, uz zlatarsku, sudjeluju još četiri partnerske škole iz Slovačke, Poljske, Češke i Litve. Projekt je započeo 1. rujna, trajat će 24 mjeseca, a kroz njega će se raspravljati o stanju medijske pismenosti među učenicima. Jedan od projektnih rezultata je podizanje medijske i digitalne pismenosti, s naglaskom na kritičko vrednovanje medijskih poruka. Ovog tjedna se u školi domaćinu u Zlataru održava skup “Are we media literate“, na kojem sudjeluju učitelji i stručni suradnici iz Zlatara te iz partnerskih škola iz inozemstva.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba